Kezdőlap Diákélet Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Három magyar szerepel az Európai Unió ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

 Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között – közölte a Magyar Innovációs Szövetség az MTI-vel kedden.

A kiválasztott mintegy száz pályázó között Magyarországról a Magyar Innovációs Szövetség által megrendezett 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjasa jutott ki a több mint 45 ezer eurós (13,9 millió forint) összdíjazású, háromnapos megmérettetésre, amelynek célja, hogy a 15-20 év közötti fiatalok figyelmét a természettudomány és technológia területére irányítsa.
Kocsis Ábel, a Soproni Széchenyi István Gimnázium végzett diákja a Mennyire vagyunk tartósak? – Gerincgörbületek kirajzolása Tolival nevű gerincvizsgáló eszközzel, Molnár Áron, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium végzett diákja az Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor című projekttel, Puskás Dávid, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákja pedig a 3D nyomtatott Holdbázis című munkájával vesz részt a versenyen.
A Magyar Innovációs Szövetség konzultációkkal segíti a fiatalok felkészülését a kiutazás előtt, a magyar delegációt Ivánka Gábor, a hazai verseny zsűritagja vezeti – áll a közleményben.

(MTI)