Kezdőlap Hit és élet SZEPTEMBERTŐL INDUL A „CSALÁDOK AKADÉMIÁJA” KECSKEMÉTEN

SZEPTEMBERTŐL INDUL A „CSALÁDOK AKADÉMIÁJA” KECSKEMÉTEN

Kecskemét, 2017. szeptember 5. – „Családok Akadémiája” címmel ismeretterjesztő programot indít a Bács-Kiskun Megyei TIT szeptembertől Kecskeméten. A rendezvénysorozat célja, hogy a mindennapi életben jól hasznosítható megoldásokat kínáljon az egyes generációk számára a családi krízishelyzetek kezeléséhez, illetve megelőzéséhez. A program megvalósításához a Bács-Kiskun Megyei TIT az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében nyert el pályázati támogatást.

A családok egységének megóvása szerepel annak az ismeretterjesztő programnak a középpontjában, amely a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében indul idén szeptembertől Kecskeméten. A 8 órás tréningek különböző generációk számára nyújthatnak segítséget a családi krízishelyzetek kezeléséhez, illetve megelőzéséhez. A kommunikációs és mentálhigiénés szakemberek, pedagógusok, valamint pszichológusok által vezetett foglalkozások szülők, nagyszülők és családalapítás előtt álló fiatalok számára közvetítenek a mindennapi problémahelyzetekben jól hasznosítható életvezetési, életviteli, válságkezelési, nevelési ismereteket.

Az első tréninget Mák Kornél a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, Kecskemét alpolgármestere tartja „Önismereti problémák” címmel szeptember 28-án 9 órától a Tudomány és Művészetek Háza Kerényi József termében.

Az ismeretterjesztő program része a „Középpontban a család” című, átfogó rendezvénysorozatnak, amelynek megvalósításához a Bács-Kiskun Megyei TIT az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében nyert el pályázati támogatást.