Kezdőlap Események Felpörgött az Éjszakai Forgatag

Felpörgött az Éjszakai Forgatag

Szeptember utolsó péntek estéjén csak úgy zsongott a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnoka. A szokottnál is több programmal készültek a szervezők, mely annyi embert vonzott, hogy szinte kicsinek bizonyult a sportkör létesítménye. Ha minden így folytatódik, a forgatag hamarosan kinövi a Spari csarnokát!

Szeptember 29-én tartották az idei első őszi Éjszakai Forgatagot, melyre már 17 órától várták az érdeklődőket, ekkor kezdődött ugyanis az asztalitenisz legtöbb kategóriájának a nevezése, 18 órától pedig ezen kategóriák összecsapásaira is sor került. A szervezők szerették volna kímélni az iskolakezdés miatt amúgy is fáradtabb gyerekeket, akik így frissebben játszhatták le az izgalmas meccseket.

A korai időpont ellenére már ekkor tömve volt a csarnok, és gyermekzsivajtól hangos, vidám légkör uralkodott. Aki éppen nem játszott, falatozott, vagy lemosható tetoválást készíttetett, beszélgetett, vagy melegítéssel készült a következő összecsapására.

19 órától érdekes előadásokkal tarkított pihenőidő következett. Először Tót Szilvia őrnagy beszélgetett a fiatalokkal, az iskolákban és azok környékén leselkedő veszélyekre hívta fel a figyelmet, majd a gyerekekkel közösen gondolkodtak a lehetséges megoldásokon. Ezt követően a Széchenyivárosi Napok keretében lebonyolított rajz-, és képzőművészeti versenyek eredményhirdetésére került sor, ahol a díjátadók között volt Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője, Leviczky Cirill 6. választókerületi képviselő, Szamler László – a pályázatokat meghirdető – Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke és Ujhidy Tibor a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke. A ”Velünk él Ő a Természet – erdők, mezők, hívogató bája” egyéni rajzversenyen első helyezést ért el Gonda Elizabet Liliána, Károly Andrea Petrával (2.) és Karsai Gabriellával (3.) osztozva a dobogón. Őket Kara Zoé Nilla követte a 4., Turupuli Alíz az 5. és Mészáros Csaba a 6. helyen. A ”Csepptől az Óceánig Gyermekszemmel – vízi élővilág csodái” címet viselő képzőművészeti versenyen a Lánchíd Utcai Óvoda csapata magasan vezetve nyert, mögöttük szoros küzdelemben a Kecskeméti Arany János Általános Iskola a második és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola a harmadik helyet szerezte meg.

A díjátadót követően Gyurgyik Tímea és Pataki Kornélia mutatták be különleges sportágukat, a pole fitneszt, elterjedtebb nevén a rúdtáncot, mely minden látszat ellenére egy kőkemény mozgásforma, melyről az előadás végére minden jelenlévő megbizonyosodhatott. Végezetül pedig a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat mutatkozott be, Maros Mirella mesélt az önkormányzat tevékenységéről, terveiről, programjairól.

A sok érdekesség után újra a mozgásé és a versenyeké volt a főszerep, immáron az asztalitenisz profi kategóriájával, a csocsóval és a darts-cal is kiegészülve. Sőt, a Széchenyivárosi Napokhoz kapcsolódva agytornával is készültek a szervezők, 22 óráig várták ugyanis a „Minden, ami Széchenyi!” nevet viselő kvízverseny megfejtéseit. A kvíz legjobbja ezúttal Juhász Viktória lett, Barcsay Valter a második és Szabó Anita pedig a harmadik helyet megszerezve érdemelték ki az ajándékutalványokat és a sporteszközöket.

A parázs meccseket is tartogató estén kiváló hangulat uralkodott, az ember néha úgy érezhette magát, mint egy felbolydult méhkasban, ahol mindenkit magával ragadott a versenyszellem és a testmozgás okozta önfeledt jókedv. Az idei első őszi forgatag eredményei a következők lettek:

  • A darts bajnoka ezúttal Tóth Zoltán lett, Dudás Sándor második, Nagy Gergő pedig harmadik helyen végzett.
  • Csocsóban új bajnokokat avatva Maros Mirella és Nyúl Krisztián győzedelmeskedett, az ezüstérmet Mayer László és Szélesi Kornél vihette haza, a bronzéremmel pedig Capitan Tom és Kurucz Máté gazdagodott.
  • A kezdő asztaliteniszezők legjobbja Szélesi Kornél lett, mögötte szoros versenyben Mayer László végzett, Klein Máté pedig a harmadik helyet szerezte meg.
  • Haladó kategóriában a legeredményesebb asztaliteniszező Nagy Zsombor lett, Szűcs Roland és Szűcs Márk előtt.
  • A profi haladók között aranyéremmel gazdagodott Barcsay Valter, ezüstéremmel Czinkus Gábor, bronzéremmel pedig Novák Laura térhetett haza.
  • Profi asztaliteniszezők között a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Tóth Zoltán állhatott, a második fok Novák Attiláé, a harmadik pedig Nagy Lajosé lett.

Ugyan az este folyamán Kinect-bajnokságra még nem került sor, de a játék öröme önmagában is elég volt ahhoz, hogy osztatlan sikert arasson az újdonság a gyereksereg körében, számtalan vidám pillanatot okozva!

Az eseményre a MOATSZ (Magyar Asztalitenisz Szövetség) is kíváncsi volt, riporterük gondosan rögzítette a történteket, így aki szeretné visszanézni az eseményt, vagy akár saját magát felfedezni az összeállításban, figyelje a MOATSZ honlapját és az M4 adásait. Aki pedig lemaradt a szeptemberi Éjszakai Forgatagról, de kedvet kapott, ne aggódjon, október 27-én újra vár mindenkit a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér!