Kezdőlap Kecskemét „Házhoz megyünk” Kecskeméten

„Házhoz megyünk” Kecskeméten

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Bűnmegelőzési Mobil Centruma nagy sikert aratott a rendezvényen.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya 2017.október 9-én másodszor rendezte meg a „Házhoz megyünk” bűnmegelőzési napot.

A programot az Új Nemzedék Központban a Kecskeméti Polgárőr Egyesület és a RÉV Szenvedélybeteg Szolgálat közreműködésével tartották meg.

Az érdeklődőknek lelehetőség volt megtekinteni és kipróbálni a rendőrség szolgálati gépjárművét, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Bűnmegelőzési Mobil Bűnmegelőzési Centrumát, illetve a polgárőrség rendszámfelismerővel felszerelt autóját.

Bűnmegelőzés és közlekedésbiztonságra nevelő témában, interaktív foglalkozásokon vehettek részt a csoportok.  A programon részt vett a Piarista Óvoda négy csoportja, a Zrínyi Ilona Általános Iskola egy alsó és három felső tagozatos osztálya, illetve két Kada Elek Szakgimnáziumi Osztály is. A foglalkozásokon összesen 252 fő fiatal vett részt.

Továbbá az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának kecskeméti Szociális Intézmény képviseletében 64 fő hallgathatott személy és vagyonvédelemmel kapcsolatos előadást.

A program teljes időtartamában lehetőség volt kerékpárt regisztráltatni a „BikeSafe” program keretein belül.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)