Kezdőlap Kecskemét Ébredj mézédesen a téli álomból

Ébredj mézédesen a téli álomból

Szombatiné Tóth Katalin és férje Szombati László, akik immár 20 éves tapasztalatot tudhatnak maguk mögött, idén tavasszal is nagy szeretettel várja mézimádó vendégeit Kecskemét Főterén, a helyi termelői piacon, ahol széles választékban kínálják különleges, változatos ízvilágú termékpalettájukat, amellyel a tavalyi évben méltán nyerték el „Az Év Termelői Piac Gazdája” címet.

A méznek igen sokrétű felhasználási módjai léteznek. Különböző betegségek tüneti kezelésére, immunerősítőként alkalmazhatók: a hárs és akácméz hatékonyan csillapítja a felső légúti megbetegedések tüneteit, a repceméz pedig kiválóan használható a szervezet lúgosítására, a selyemfűméz pedig az allergiás panaszokat enyhíti. Ételeinknek egyedi aromát ad, teánkat is édesíthetjük vele. Sok háztartásban már mézet használnak a cukor helyettesítésére, hiszen édes íze ellenére nem tartalmaz cukrot, nem hizlal, fogyasztása egészséges.

Katalinék repertoárjában megtalálható az akácméz, hársmáz, repceméz, vegyes virágméz, propoliszos méz, erdei méz, selyemfű méz melyeket helyben lehetőség van megkóstolni, valamint propolisz tinktúra, mézes dió, mézes vörös áfonya is kapható náluk, ezenkívül minden évben szezonális finomságokra is lehet számítani.