Kezdőlap Sport Hat név már megvan a négyesekbe

Hat név már megvan a négyesekbe

Hüttner Csabának még két embert kell találnia a Világkupákon induló két 500-as férfi kajaknégyesbe. A szegedi rangsorolón a szövetségi kapitányt nagyon sok számban meglepték a versenyzők a remek időeredményekkel.

Hüttner Csaba elégedett volt a csütörtöktől szombatig rendezett szegedi rangsoroló eredményeivel férfi kajakban, szerinte voltak nagyon jó teljesítmények a négyesbe válogató versenyek közül 400 egyesben, 500 párosban, de 200 egyesben is.

„Hat név van a fejemben, akik ezalatt a rangsoroló alatt meggyőztek a teljesítményükkel. Ehhez még két emberen gondolkozom, és az is lehet, hogy félre kell tenni az objektív eredményeket, és azt kell nézni, hogy ki lehet a legalkalmasabb a négyesekre. A két egységnek egyenlő feltételeket szeretnénk biztosítani, mindkettő indulni fog a szegedi és a duisburgi Világkupán is különböző összeállításban, majd ezután döntünk arról, hogy melyik négyes vág neki az Európa-bajnokságnak.”

Hüttner Csaba szerint egyértelműen versenykörülmények között lehet csak lemérni a legjobb összeállítást, mert egy iramevezésnél nem jön ki a négyes hibája. „Komoly erőfelmérő lesz a két Világkupa, hiszen Szegeden találkozhatunk a spanyol, az orosz, az angol, a szlovák és a kanadai négyessel, Duisburgban pedig a szintén rendkívül erős német egységgel.”

Női kajakban a szövetségi kapitány szerint egyesben nagyon jó idők születtek, Bodonyi Dóra 500-as győzelmével és a sérüléséből visszatért Kárász Anna formájával is elégedett, noha láthatóan neki még szüksége van egy kis versenyrutinra.

„Dóri le is nyilatkozta, hogy élete formájában van, ez mindenképp biztató, az idő pedig, amivel nyert, az egy világklasszis idő. A döntőben olyan remek eredmények születtek, hogy meglepett, hogy májusban már ilyen jól tudnak menni. És rajtuk kívül ott van még a tavalyi vb-résztvevőként automatikusan Vk-induló Medveczky Erika, valamint az 500-on a döntőben nem indult Takács Tamara, de a visszatérő Kozák Danutára és Csipes Tamarára, és a betegséggel küzdő Lucz Dórára is lehet még számítani azok közül, akik most nem álltak rajthoz 500 egyesben.”

Utóbbi versenyző távollétében Hagymási Réka nyerte a 200 egyest Vad Ninetta előtt, Hüttner Csabát ez annyira nem lepte meg, szerinte várható volt, hogy kettőjük közül kerül ki a győztes.

Hüttner Csaba szerint az olimpiai programba felkerült női kenuban évről évre egyre erősebb a mezőny, de az tény hogy a két győri lány, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint Lakatos Zsanett kiemelkedik a mezőnyből. „Nagyon örülök annak, hogy mindhárman remek időt mentek egyesben ahhoz képest, hogy mennyire a szezon elején vagyunk, párosban pedig még kimagaslóbb eredménnyel nyert a Balla, Takács kettős” – mondta a két friss olimpiai számról, a 200 egyesről és az 500 párosról.

Férfi kenuban nagyon tetszett a szövetségi kapitánynak az 1000 egyesben mutatott Kiss Tamás-Bodonyi András csata, amelyet remek hajrával végül Kiss Tamás nyert meg. „A páros versenyben voltak fiatal és új egységek, itt az időkkel nem voltam megelégedve, nemzetközi viszonylatban ennél sokkal több kell 1000 méteren. Hajdu Jonatán és Fekete Ádám viszont 500 párosban kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, sőt, ha megszorították volna őket, akkor még jobb időt tudtak volna menni.”

Várhatóan hétfőn hirdet végleges Világkupa-csapatot Hüttner Csaba szövetségi kapitány.