Kezdőlap Rendőrségi hírek ORSZÁGOS CSALÓ

ORSZÁGOS CSALÓ

A kecskeméti rendőrök 36 rendbeli csalás esetében fejezték be az ügy vizsgálatát.

Egy férfi 2016 márciusában feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, akitől egy internetes oldalon telefont rendelt. A kialkudott vételárat a megadott bankszámlaszámra átutalta, ám a készüléket soha nem kapta meg. A nyomozók a feljelentés alapján gyanították, hogy az ismeretlen elkövető több személy sérelmére követhetett el hasonló bűncselekményt, így széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül kiderült, hogy a csalónak 36 áldozata van az ország szinte minden részéről, akiket hasonló módszerrel csapott be. Különböző – hirdetési és közösségi – internetes oldalakon kínált eladásra telefont, műszaki cikkeket, napszemüveget, ruházati terméket, játékokat úgy, hogy azokkal soha nem rendelkezett. A reménybeli vevők a vételárat és a postaköltséget átutalták, ezek után az eladó elérhetetlenné vált.

A nyomozók a bűncselekménnyel gyanúsítható, akkor 26 éves kecskeméti férfit még 2016-ban beazonosították, ám F. Ádám a hatóság elől elszökött, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. Őt 2018. június 11-én Budapesten fogták el az egyenruhások. Őrizetbe vételét követően a 36 sértett sérelmére elkövetett csalás vétség és bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A jelenleg is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés alatt álló gyanúsított ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozás vizsgálati szakaszában elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.