Kezdőlap Sport Felnőtt és U21-es asztalitenisz Országos Bajnokság

Felnőtt és U21-es asztalitenisz Országos Bajnokság

Február utolsó napján rendezték Budapesten az asztaliteniszezők Országos Bajnokságát az U21 korosztály számára. A Kecskeméti Spartacus két versenyzővel képviseltette magát a viadalon Füle Kata és Molnár Anna személyében. A játékosoknak jól felkészülteknek kellett lennie, mivel az egyéni, páros és vegyes páros számokat mind egy napra tették a rendezők.

A vegyes párosban Füle Kata Bruckner Mátéval (BVSC), Molnár Anna pedig Nagy Norberttel (Budaörs) lépett asztalhoz. A Füle-Bruckner pár magabiztos játékkal verte első fordulóban a Krebs-Phan kettőst, míg Molnár-Nagy pár erőnyerőként lépett tovább. A negyeddöntőben mindkét párunk vereséget szenvedett, Molnárék a verseny első kiemeltjétől az András-Harasztovich pártól kaptak ki 3:0 (2, 10, 8) arányban, addig Füléék verhető ellenféllel szemben maradtak alul 3:1 (-9, 4, 6, 8) a Terék-Czeglédi egység ellen. Ebben a számban nem sikerült az éremszerzés, de a továbbiakban a lányok elkapták a fonalat, mert mind a páros, mind az egyéni számban az elődöntőig meneteltek. Párosban a döntőbe jutásért komoly esélyekkel rendelkeztek a kecskemétiek, de a végjátékok sajnos nem úgy sikerültek a Harasztovich-Dari ellen, hogy felénk billenjen a mérleg nyelve. Ezen a mérkőzésen 3:1-es (-8, 6, 9, 9) vereség ellenére mindkét egységnek esélye volt a döntőbe lépnie, amit az is mutat, hogy a 3. és 4. játszma is csak két pontos különbséggel dőlt el. Az egyéni versenyben a csoport küzdelmek alatt már szoros kiélezett csatákat vívtak lányaink, ahol Füle és Molnár egyaránt 2. helyen lépett tovább a főtáblára. A négy közé jutásért Molnár Anna az ifjúsági páros Európa Bajnok Harasztovich Fanni ellen 3:1 (6, 7, -8, 3) arányban szenvedett vereséget. Füle Kata a csoportelső Czeglédi Szilvia (Statisztika) ellen lehengerlő játékkal 3:0 (5, 9, 2) lépett tovább az elődöntőbe. Az idősebb és rutinos serdülő csapatban Európa Bajnoki 3. helyezett Hartbrich Leonie ellen kellett az elődöntőt vívni, ahol Kata lendülete folytatódott és egészen közel volt egy meglepetéshez, amikor 1:1-es állásnál 8-4 arányban vezetett. Itt megtört a lendülete és egy rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy megforduljon a mérkőzés. A vége egy igen szoros 3:1-es (7,-8, 9, 6) vereség lett. Ezzel újabb bronzérem került Füle nyakába.

Szombaton a felnőtt korosztály egyéni csoport küzdelmeire került sor, ahol a Spartacust Molnár Anna képviselte. Négy fős csoportban a szekszárdi Keresztesy Kitti derék sérülése miatt visszalépett, így Harasztovich Fanni és Tölgyesi Dorottya maradt ellenfélként játékosunknak. Harasztovich ellen szoros szettekben, hullámzó játékkal 3 -0-as vereséget szenvedett Molnár. Majd Tölgyes ellen egy szettet sikerült nyernie, így 3 -1-es vereséget szenvedett. Ezzel harmadik lett a csoportjában és nem sikerült kvalifikálnia magát a főtáblára.

Szabó Krisztián edző: „Felemás érzéseim vannak a versennyel kapcsolatban, mivel újabb érmeket sikerült szereznünk az Országos Bajnokságon, ami jó eredmény, de Drabant Anita sérülése miatt nem indulhatott, ezért további érem esélyektől estünk el. A lányok helyt álltak a versenyen és talán a vegyes páros miatt lehet egy kis hiányérzetünk, mivel a többi számban érmeket nyertünk.”

Időpont: 2019.02.28 – 2019.03.03.

Helyszín: Budapest Ormai László asztalitenisz csarnok

Esemény: Felnőtt és U21-es asztalitenisz Országos Bajnokság