Kezdőlap Hírek „EGYÜTT, EGYSÉGBEN, EGYMÁSÉRT!”

„EGYÜTT, EGYSÉGBEN, EGYMÁSÉRT!”

Esély SportNapot rendeztek Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével – megyei szintű Esély SportNapot szervezett 2019. június 13-án a megyeszékhelyen található Messzi István Sportcsarnokban.

A rendezvény célja a fogyatékkal élő gyermekek és egészséges társaik együttes időtöltésének biztosítása azzal, hogy egymást segítve megtapasztalják az empátia és az elfogadás fontosságát. A versenyen bajai, kecskeméti, kiskunhalasi, kiskőrösi csapatok vettek részt.

A játékokat Ivkovicné Béres Tímea – a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója –, valamint Fritz Ágnes – a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft Kecskeméti Sportiskola sportszakmai igazgatója – vezette.

A versenyfeladatokon túl a szervezők és együttműködő partnereik érzékenyítő kalandtúrávaliskészültek. Ennek egyik állomásaként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói, Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes és Pestiné Zélity Brigitta rendőr őrnagy bemutatták a rendőrség szervezetét, beszéltek a biztonságos internethasználatról, a szünidő biztonságos eltöltéséről, illetve a résztvevők ismereteket szerezhettek az egységes európai segélyhívószám használatáról. A napot játékos feladatokkal színesítették.

A többszörös Világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, Boronkay Péter által külön programelemként tartott EsélyÓra érzékenyítő foglalkozás a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott.

Vendégfellépőként a Nemadomfel Együttes varázsolt ünnepi hangulatot a jelenlévők szívébe.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat:

·         Fokozottan figyeljenek a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsék őket.

·         Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látnak, biztosítsanak részére segítséget.