Kezdőlap Kecskemét Rocketman – filmzene

Rocketman – filmzene

A Rocketman című filmet Magyarországon június 6-án mutatták be a hazai mozik – és szinte a premiert megelőzve pár nappal máris a boltokba került a filmzenét tartalmazó album – melyen ugyan Elton John alig énekel, mégis imádja.

A Queen filmje után nem is olyan sokkal egy másik nagy könnyűzenei legendáról: Elton Johnról készült életrajzi indíttatású film került a mozikba – és vele együtt a dalokat tartalmazó CD is. A Universal kiadásában megjelenő album amúgy nem mindennapi élményt ígér a rajongóknak – már csak azért is, mert az eredeti dalokat újrahangszerelték, hogy a lehető legjobban illeszkedjenek a film ívéhez.

De ami ennél is izgalmasabb: a lemezen a főszereplő, Taron Egerton előadásában hallható minden szerzemény, köztük olyan klasszikusok, mint a TinyDancer, a Don’t Go Breaking My Heart, az I’m Still Standing, és persze a RocketMan is.Mellettük a lemezre felkerült egy teljesen új dal is: az (I’m Gonna) Love Me Again-t Elton John és Taron Egerton együtt adják elő. Az összes számot a legendás AbbeyRoad Stúdióban és az AIR Studiosban vették fel.

„Azt szerettem volna, hogy Taron teljes egészében eljátsszon engem: ne csak színészkedjen, hanem énekeljen is. Az interpretációt teljes mértékben rá és a zseniális Giles Martinra bíztam – tudtam, hogy Taron jó kezekben lesz nála. A végeredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta!” – mesélt az alkotói folyamatról Elton John.

„Csodálatos élmény volt együtt dolgozni Eltonnal és Giles Martinnal. A klasszikusokat teljesen új köntösbe bújtattuk, Giles-nek nagyszerű érzéke volt ahhoz, hogy hogyan alakítsuk úgy ezeket a dalokat, hogy a történet szerves részei legyenek, és mégis hűek maradjunk az eredetiekhez” – mondta Egerton.

(KJJR)