Kezdőlap Állati A kutya nem nézi ki vagy – Speciális kutyaiskola Kecskeméten

A kutya nem nézi ki vagy – Speciális kutyaiskola Kecskeméten

Az állatkínzás olyan téma, amely mindenkire hatással van. Alig kezdődött meg a 2010es év, a médiát számtalan, brutálisan meggyilkolt állatról szóló hír árasztotta el. Akadnak olyan emberek, akik elfordítják a fejüket, ha ilyet látnak, van, aki átkapcsol egy másik csatornára.

Szerencsére vannak olyanok is, akiket mélyen megérint, ha egy emberi gonoszságtól szenvedő lényről tudomást szereznek. Ilyen együttérzés szülte a Mentsvár az Állatokért Alapítványt, amely az ebrendészetben kulcsfontosságú szerepet játszik, az Állatvédelmi

Őrszolgálatot melyet Tőzsér Judit alapított meg, és ilyen a Szabó Attila vezette Kecskeméti Cerberos Kutyaiskola is, amely amellett, hogy minden fajtájú, méretű és vérmérsékletű eb előtt nyitva áll, Magyarországon, egyedülálló módon, foglalkozik megkínzott kutyák rehabilitációjával is.

– Hogyan zajlik ez a rehabilitáció, pontosan? Kik végzik?

– Önkénteseket várunk hétvégente, akik szeretik a kutyákat, de esetleg nem tarthatnak otthon, vagy csak szeretnének egy rettegő blökin segíteni.

– Miért jó ez a foglalkozás?

– Ők egyszer már csalódtak az emberben, és bizalmatlanná váltak velük szemben. Félnek, zárkózottak, olykor harapnak is. Így semmi esélyük, hogy örökbe fogadják őket, pedig egy kis odafigyeléssel ismét vidám, családszerető ebekké válhatnának. Mivel a menhelyen nincs mód arra, hogy minden kutyával külön foglalkozzanak, így arra vannak ítélve, hogy életük végéig rács mögött éljenek.

– Úgy tudom, hogy a menhelyről örökbefogadott kutyák kiképzése ingyenes.

– Igen, az a kecskeméti menhelyről örökbefogadott kutya, amelyik rendelkezik örökbefogadói szerződéssel, ingyen engedelmességi képzést kap az iskolában.

– Sztárok is támogatják az állatvédelmet.

– Igen, a záróvizsgáinkon meghívott vendégként gyakran megfordul Nick Árpi, Szécsi Katalin, Both Zoltán, Fekete Pákó, de számos más sztárral is összefuthat az, aki csatlakozik a csapatunkhoz.

– Működik kutyaovi is. Ez pontosan mit takar?

– A nyolc hónaposnál fiatalabb kutyusok szocializációja történik a kutyaoviban. Amint megkapta a kiskutya az összes oltását, már jöhet is a gazdival gyakorolni.

Cerberos Kutyaiskola Kecskemét
Szabó Attila
+36202833614
www.cerberoskecskemet.com