Kezdőlap Tevékenységeink Szép környezetben készülő, kiváló minőségű sör

Szép környezetben készülő, kiváló minőségű sör

A családi vállalkozás keretében működtetett Akpedo Kft. immár „felnőttkorba” lépett, hiszen Kovács Sándor 1992-ben alapította meg a kiváló minőségű sör gyártásával, forgalmazásával foglalkozó céget. A folyamatos fejlesztéseknek és kitartó munkának köszönhetően termelékennyé vált az üzem, amely ma is versenyképes pozíciót tölt be a hazai piacon. A cég történetének egyik legjobb ötletét megvalósítva pedig, 2 év óta állítják elő a Magyarok söre nevezetű terméküket is. Kovács Sándor készségesen kalauzolt végig a szép környezetben található üzemben.

Korábban több vállalkozást is létre hoztam, amelyek kevésbé sikerültek, de szerencsére nem adtam fel a „harcot”. Két évtizede az egyik újság „siker sztori” rovatában egy sörfőzdéről olvastam, s ez felkeltette az érdeklődésemet. Ellátogattam a cég referenciaüzemébe, tanulmányoztam a működését, majd a családunk is belevágott a nagy kihívást jelentő vállalkozásba. Az első néhány év csak a küzdelemről szólt, sokat dolgoztunk, szinte csak az adósságunkat törlesztettük. Az sem könnyítette meg a helyzetünk, hogy több száz sörfőzde működött az országban. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően viszont termelékennyé vált az üzemünk, így megőriztük a versenyképességünket. Mára mintegy 50 sörfőzde maradt talpon – aki idáig kitartott, az már valóban jó minőséget készít -, s 7-8 éve pedig már mi is függetleníteni tudtuk magunkat a banktól. A fiam a cég ügyvezetője, ő felel a gyártásért, jómagam pedig a marketinggel kapcsolatos teendőket látom el.

Az üzemünk kapacitása teljes egészében ki van használva, s mellette borászkodással is foglalkozunk. Nem törekszünk arra, hogy a legnagyobb cégek között tartsanak számon bennünket. Annak viszont örülök, hogy 13 családot is eltart a cégünk, és a helyi lakosokból álló dolgozóink nagy része már több mint 10 éve tevékenykedik nálunk. Igazi családias légkörben telnek a munkanapok, mindenki tisztességesen, becsületesen végzi a feladatát.

Büszke vagyok arra, hogy eddig sikerült fennmaradnunk és a söreink megállják a helyüket a piacon, ahová egyébként nem könnyű bekerülni.

Jó döntésnek tartom, hogy a már bevált Jáger sörünk mellé kitaláltuk a Magyarok sörét. Az utóbbi időben egyre inkább előtérbe kerülnek a magyar termékek, s bennünket is több rendezvényre meghívtak már ezzel a márkával.

Az üzleti stratégiánknál fontos, hogy egy kizárólagos nagy felvásárló cég helyett, inkább sok kicsi partnerrel rendelkezzünk. Egy nagyobb cég megszűnése ránk is kedvezőtlen hatást gyakorolna, míg 2-3 kisebb bolt kiesését szinte észre sem vennénk.

A minőség növelése érdekében folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre, törekszünk a termelékenység a korszerűsítésre, a technikát helyezzük előtérbe. A 20 éves jubileumon már azzal is elégedett lennék, hogy problémamentesen működjünk. Nem akarunk erőn felül teljesíteni – láttunk olyan vállalatokat, akik nagyra nőttek és összeomlottak – egyébként is olyan típus vagyok, aki szakít időt az „életre” is.

Akpedo Kft.

Orgovány, Felsőjárás 219.

Tel/fax: 76/591-000