Kezdőlap Régió Két nap alatt majd száz frizura készült,

Két nap alatt majd száz frizura készült,

Látványnak sem volt utolsó fodrásztanulók országos versenyének döntője, ahol kiválóan szerepelt egy kecskeméti fodrásztanuló: Barta Henrietta. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny 2011 mezőnyébe az ország minden tájáról neveztek a szakmunkásképzők legjobb tanulói. A döntőbe 12-en jutottak be, melyet április közepén tartottak a Hungexpo Budapesti Vásárcsarnokban.
A döntősök vágtak női és férfi frizurát, készítettek alkalmi kontyot, dolgoztak vízmarcell babafejen, a két versenynapon fejenként nyolc-nyolc gyakorlati versenyfeladatot teljesítettek. A kecskeméti Gáspár András Szakiskola kiváló szaknövendéke és Demeter Tünde fodrászmester tanítványa kitett magáért, a gyakorlati feladatokra ők kapta a döntős mezőnyben a legmagasabb pontszámot: 809-et a megszerezhető 900 pontból.
– Nagyon büszke vagyok Henire, akinek tehetségéhez és szakmai alázatóhoz nem fér kétség – mondja Demeter Tünde, aki 2,5 éve tanítja a gyakorlati fogásokra az ügyes kezű lányt. – Korábban már nyert országos és nemzetközi versenyt, most is szeretett volna győzni. Az elméleti, írásbeli tesztje kevésbé sikerült, e miatt szorult összetettben az ötödik helyre. Szakmailag viszont vitathatatlanul Ő volt a legjobb és ez nem akármilyen dicsőség.
Hasonlóképen vélekedett Hajas László neves fodrászmester is, aki egyik tagja volt a budapesti versenybizottságnak. Több ízben figyelte Henrietta munkáját, megdicsérte hozzáértő vágástechnikáját. Már csak azért is elégedett lehet teljesítményével a kecskeméti fodrásztanuló, mivel kiváló versenyszereplésével egyúttal abszolválta szakmunkásvizsgáját, szaknyelven szólva: felszabadult. (P. Zs.)