Kezdőlap Régió Takács Kincső a MOL különdíjasa lett

Takács Kincső a MOL különdíjasa lett

A hétvége egyik nagy meglepetésembere és a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság legfiatalabb női érmese (C-2 500 m, 3. hely) Takács Kincső lett, aki vasárnap átvehette a MOL különdíját.

Szeptemberben ünnepli 18. születésnapját. Nyilván hatalmas élményt jelentett ilyen fiatalon szerepelni és érmet szerezni a szegedi világbajnokságon. Életre szóló az élmény?

Amit itt kaptunk Szegeden, biztos, hogy meghatározza majd a pályafutásunkat – mondta Takács Kincső. – Csodálatos érzés volt ennyi ember előtt versenyezni, a C-2 500 méter döntőjében az utolsó kétszáz méteren szinte a közönséggel együtt harcoltuk ki a bronzérmet. A párommal, Baravics Gyöngyvérrel arról beszélgettünk: szerencsések vagyunk, hogy mindez megadatott nekünk, és hogy mi is ott állhattunk a dobogónál tízezer ember szeme láttára.

Számoltak ekkora sikerrel, hiszen a női kenu még elég friss szakág, nem annyira kiismerhető terület?

Nem, egyáltalán nem gondoltunk éremre. Már az is nagy szó volt, hogy kivívtuk a szereplés jogát. De ez a világbajnokság megerősített bennünket abban, hogy érdemes együtt maradnunk Gyöngyvérrel, így vele együtt készülök majd fel a jövő évi világversenyekre is.

A versenyt követően gratulációkban nem volt hiány. Sőt, a nők között ön kapta meg a MOL különdíját, amelyet a legfiatalabb érmes vehetett át a világbajnokságon. Mit jelent önnek ez az elismerés?

Nagyon meglepődtem, és büszke vagyok rá. Ezek az elismerések mind-mind ösztönzik az embert, és jó irányt mutatnak a jövőre nézve. Egyébként valóban sok gratulációt kaptunk. Az edzőim, Szabados Krisztián és Horváth Péter is nagyon büszkék rám, és természetesen a családom, a testvéreim is végig ott voltak és szorítottak nekem a világbajnokságon.

Ők is sportolnak?

Öt testvérem van. A nővérem kajakozott, a fiútestvéreim mind kenuztak, így tisztában vannak vele, hogy mit jelent ez a siker.

És most mi következik? Pihenés? Nyaralás?

Wellness a családdal, Balaton a barátokkal. De őszinte leszek: már alig várom a szeptembert, hogy újra elkezdődjön a felkészülés…