Kezdőlap Régió Újabb minőségi beruházás javítja a kecskeméti diákétkeztetés színvonalát

Újabb minőségi beruházás javítja a kecskeméti diákétkeztetés színvonalát

Átadták Kecskeméten a Corvina Óvoda és Általános Iskola Mátyás Király Általános Iskolájának felújított főzőkonyháját. A mintegy 50 millió forint értékű beruházást a közétkeztetést végző Bakos és Társai Vendéglátó Bt. – mint az Első Kecskeméti Közétkeztetési Konzorcium tagja – az önkormányzattal fennálló szerződéses kötelezettségein felül vállalta.
A felújítás részleteiről Pászti András, a Hunyadiváros önkormányzati képviselője, intézményegység-vezető beszélt:
„A társaság kicseréltette a konyha teljes lefolyórendszerét, a megnövekedett kapacitásnak megfelelően bővítette a gázvezetéket. Megtörtént egy fűtős, hővisszanyerős ipari légtechnikai berendezés beszerelése, a konyha elektromos rendszerének teljes felújítása. A hidegburkolatokat szinte teljes egészében kicserélték. Mindennek köszönhetően a konyha kapacitása háromezer adagra növekedett, jelentősen nőtt a kecskeméti diákétkeztetés színvonala, és még jobban előtérbe került az energiatakarékosság, amelyet a korszerű főzőberendezések biztosítanak. A precíz és gyors munkáért köszönet illeti a kivitelezésben részt vevő cégeket is: a Bács-Klíma Kft.-t, az Opusz-Fild Kft.-t, a Cool-Team Kft.-t, valamint az M-Team Qality Bt-t.”
Dr. Zombor Gábor polgármester az átadás kapcsán így nyilatkozott:
„Amikor a törvény lehetővé tette, Kecskemét az országban elsőként dolgozta ki és vezette be a helyben központosított egységes közbeszerzési rendszert, annak informatikai hátterével együtt. Az új módszer „Kecskeméti Modell” néven vált ismertté és elismertté a hazai közigazgatásban, hiszen segítségével az önkormányzat és intézményei számára a legkülönbözőbb szolgáltatásokat és eszközöket tudjuk beszerezni magasabb színvonalon, de sokkal kedvezőbb áron és hatékonyabb, átláthatóbb keretek között. A közétkeztetés volt az egyik olyan terület, amelyet elsők között vontunk be a rendszerbe, alig két évvel ezelőtt. Mostanra bebizonyosodott, hogy ez a modell bevált, hiszen a megbízást elnyerő cégek – a minőségi szolgáltatáson túl – olyan komoly, egyenként is több tízmilliós fejlesztéseket hajtottak végre iskolai, bölcsődei, idős otthonokban lévő konyháinkon, amelyeket az önkormányzat saját erőből csak nagy nehézségek árán tudott volna megvalósítani. A Bakos és Társai Bt.-t pedig külön köszönet illeti azért, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségein túlmenően is áldozott a diákétkeztetés színvonalának fejlesztésére.”
A polgármester kiemelte: a társaság a nyersanyag beszerzések során segíti a várost abban a törekvésében is, hogy a helyi termelők és a helyben megtermelt mezőgazdasági termékek nagyobb szerephez juthassanak.