Kezdőlap Régió Nemzeti Vágta

Nemzeti Vágta

Az idei év legnagyobb lovas rendezvénye a budapesti Hősök terén szeptember 14-18 között megrendezett Nemzeti Vágta volt, amely idén nézői rekordot döntött.
A budapesti Hősök terén a Bajai Kistérség versenyzője, Molnár Gyöngyi kapta meg a bajnoki cím vándordíját a Nemzeti Vágta ’48-as huszárszablyáját. A második helyet Almáskeresztúr, a harmadik helyet pedig Siófok szerezte meg. Az ötnapos országimázs-fesztiválon 150 000 feletti látogató szórakozott a színes programokon.
Hatalmas sikert aratott az Andrássy úti Vágta Korzó, ahol az induló települések mindegyike megmutatta ínycsiklandó ízeit, kézműves portékáit, programjait, nevezetességeit. Az 56-osok terén felállított Országkonyhában, illetve Bor-és Pálinkálinkafaluban minden ínyenc kedvére válogathatott.
A vágta korzón 17-én és 18-án Kecskemét is bemutatkozott, mint a szecesszió és a művészetek városa. A standot Walter Gábor és Bozsó János festményei, valamint Farkas László rajzai díszítették, ezenkívül a stand a települést bemutató filmekkel és kiadványokkal várta a látogatókat. Kecskemét városának portáját a zsűri dicséretben részesítette, és egy oklevéllel jutalmazta a színvonalas megjelenést. Az oklevelet Geszti Péter, a zsűri egyik elnöke adta át személyesen.
Nagy érdeklődés mutatkozott Kecskemét iránt a látogatók körében, legtöbben az új versenyuszoda és élményfürdő, a főtér látnivalói, valamint a lovastanyák iránt érdeklődtek.

Horváth Henrietta