Kezdőlap Régió Kiosztották az MKB Bank elismeréseit

Kiosztották az MKB Bank elismeréseit

Exkluzív fogadással egybekötött ünnepségen díjazta az MKB Bank a 2011-es év legjobb kajak-kenus versenyzőit, valamint a magyar sport fiatal tehetségeit.

Csütörtök este a Vörösmarty tér elegáns üvegpalotájában rendezték az MKB Bank díjátadó gáláját. MKB Kajak-Kenu Prémium Díjjal jutalmazták a 2011-es év legjobb felnőtt és ifjúsági versenyzőit, valamint az év edzőjét, átadták a Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics Díjakat, illetve a Junior Prima Díjakat a sport kategóriában.

Az MKB Bank 1997 óta jutalmazza – különböző formában – az év legjobb, legeredményesebb kajak-kenu versenyzőit. Nem véletlenül mondta Vaskuti István, az MKKSZ szakmai alelnöke ünnepi beszédében, hogy az MKB Bank „valódi mecénása a kajak-kenunak, a bank felől áradó szeretet rendkívül sokat jelent a sportág és a versenyzők számára”. „Több olyan sportoló ül most itt a gálán, aki mondjuk 10 évvel ezelőtt ifjúsági korában megkapta az MKB elismerését, most pedig már olimpiai és világbajnokként lehet közöttünk. Sőt, abban is biztos vagyok, hogy a londoni olimpia leendő bajnokai közül is többen itt vannak. A most díjazott ifjúsági korú versenyzők pedig reményeink szerint a 2016-os olimpián kaphatnak majd főszerepet” – tette hozzá Vaskuti István.

A Prémium Díjat a felnőtt versenyzők közül Kozák Danuta, Tóth Dávid és Vajda Attila vehette át, az év edzője Vécsi Viktor lett. Az ifjúsági korosztályban Hagymási Réka, Korisánszky Dávid és Tótka Sándor kapott díjat a 2011-es eredmények alapján. Kolonics Díjat a Bodonyi András, Viola Viktor kenu páros, illetve egy fiatal kajakos reménység, Lucz Dóra vehetett át.

Ugyanezen a gálán adták át a Junior Príma Díjakat is a sport kategóriában. Korisánszky Dávid kenus mellett Biczó Bence úszó, Deák Nagy Marcell atléta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn öttusázó, Hárai Balázs vízilabdázó, Joó Abigél cselgáncsozó, Mikes Anna versenytáncos, Vadnai Benjamin vitorlázó és Veres Richárd kick-boxos kapott elismerést.

Az MKB Kajak-Kenu Prémium Díj és Kolonics Díj elismerésben részesültek 2011-ben:

Kozák Danuta – Év női versenyzője
Tóth Dávid – Év férfi kajakos versenyzője
Vajda Attila – Év férfi kenus versenyzője
Hagymási Réka – Év ifjúsági női versenyzője
Tótka Sándor – Év ifjúsági férfi kajakos versenyzője
Korisánszky Dávid – Év ifjúsági férfi kenus versenyzője
Viola Viktor – Kolonics Díj
Bodonyi András – Kolonics Díj
Lucz Dóra – Kolonics Díj
Vécsi Viktor – Év edzője