Kezdőlap Régió Uniós forrással megvalósuló telephely – fejlesztés

Uniós forrással megvalósuló telephely – fejlesztés

Az idei esztendőben ünnepli 15 éves jubileumát a Mega-Sped Kft., amely mára az egyik legsikeresebben működő helyi cégnek mondhatja magát. Az országszerte jó hírnévnek örvendő, kiváló referenciákkal rendelkező cég életében fontos eseményre került sor a közelmúltban: a társaság közel 94 millió forint uniós támogatást nyert el a telephelyük fejlesztésének megvalósításához. A beruházás keretében többek között átalakították a fedett tároló színt, emeletráépítéssel bővítették az irodaházat, új kerítés és parkoló került kialakításra, valamint megújult a telephely teljes út és csatornahálózata is. A projekt záró rendezvényén Szabadszállási Annamária gazdasági igazgatót kérdeztük a megvalósult fejlesztésekről.

A cég történetének legnagyobb mértékű fejlesztését hajtották végre az idei esztendőben. Miért volt különösen fontos a telephely felújítása, átalakítása?

A fejlesztések által egy olyan komplexum jött létre, amely nemcsak kényelmesebb és hatékonyabb munkavégzést biztosít, hanem fokozza az emberek biztonságérzetét is. Úgy gondolom a közel 94 millió forint vissza nem térítendő támogatás jó helyre került, mivel a Mega-Sped Kft. a dolgozói érdekeit szem előtt tartva kutatja a fejlődés lehetőségeit, és innovatív, jövőbetekintő üzletpolitikájával pozitív produktumok létrehozására törekszik. Büszkék vagyunk a projekt során kialakított telephelyünkre.

Mely program során valósulhatott meg a nagy volumenű beruházás?

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott DAOP-1.1.1/E-2009-0088 azonosítószámú pályázatán 93 millió 999 ezer 223 forint támogatásban részesültünk. A beruházás teljes költsége 187. 998. 446 forint volt, ennek felét képezi az elnyert támogatás, míg a másik felét az önerő teszi ki. A generál kivitelezési feladatokat egyébként a Magas- és Mélyépítő Kft. végezte, és nagy hangsúlyt fektettünk a helyi vállalkozók bevonására is.

Milyen munkálatok végrehajtására került sor a beruházás folyamán?

A meglévő irodánk tetőtér bővítését 225 m2 alapterületen végeztük el, és sor került az épület teljes épületgépészeti felújítására is. A fedett tároló szín épület átalakítása során közel 723 m2 alapterületen hajtottuk végre a meglévő, szabadon álló tároló szín szigetelt tetőfedés cseréjét.
A létesítmény falai új, nemes vakolat felületet kaptak, valamint ipari kapukat építettünk be, és a munkálatok során felújítottuk a teljes épületgépészetet is. A gépműhely átalakítása során, 478 négyzetméteren történt meg az épület lapos tető szigetelése, és a homlokzat felújítása. Ennél az objektumnál továbbá megvalósult az ipari padló kialakítása, az ipari kapuk beépítése, és szintén megújult a teljes épületgépészet. A telephely meglévő kerítésének lebontása után került sor 300 folyóméter hosszban, az új téglakerítés kialakítására. A régi, használaton kívüli raktár lebontása után keletkezett helyen személygépjármű parkolót létesítettünk. A telephely belső úthálózatának kiépítése folyamán 7000m2 aszfaltburkolatot hoztunk létre, valamint 1300m2 térkő burkolattal parkolókat alakítottunk ki. A nagy volumenű projekt során elvégeztük a szennyvíz-csatorna és csapadékcsatorna hálózat felújítását is.

MEGA-SPED KFT.
Cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki hegy 118.
Tel.: 76/417-481, 417-880
E-mail: [email protected]
www.megasped.hu