Kezdőlap Régió Aktív szerepvállalással ösztönzi a kecskeméti sportéletet a KÉSZ

Aktív szerepvállalással ösztönzi a kecskeméti sportéletet a KÉSZ

Meghatározó döntéseket jelentett be a kecseméti KÉSZ Holding: mint a legnagyobb helyi adózó, a KÉSZ beszáll a kecskeméti versenysportba és támogatja a helyi utánpótlás nevelési munkát.

A KÉSZ – mint legnagyobb kecskeméti adózó – a döntés értelmében a társasági adóalapjából 40 millió forintot ajánlott fel Kecskemét utánpótlás szakosztályai számára, és ezen túlmenően a versenysort ügyét is felkarolja. A döntés Varga Mihály, a KÉSZ Holding vezérigazgatója és Zombor Gábor polgármester hosszú távú sportcélú együttműködési szándékának első konkrét lépése. Ennek értelmében, a KÉSZ helyben, sportiskolai célokra ajánlja fel társasági adóalapjának szabadon sportra fordítható forrásait: Kecskemét érték a KÉSZ-nek, a KÉSZ érték Kecskemétnek.

Az együttműködés másik elemeként a KÉSZ kötelékébe tartozó, lendületet és nemzetközi szintű szakmaiságot képviselő Magyar Technológiai Kft. még az idén anyagi segítséget biztosít a kecskeméti kézilabda-szakosztálynak. A cégnek elektromos kapcsolószekrény üzeme, és burkolóanyag-előállító üzeme van Kecskeméten, egyébként főprofilja a szerelőipari tevékenység és a megújuló energiák.

A fiatal, ambiciózus és innovatív csapat úgy döntött, hogy a kecskeméti férfi kézilabda mellé áll. Az együttműködés első lépésében karácsonyi juttatásra kerül sor, januárban pedig a felek kidolgozzák a hosszú távú, stratégiai együttműködés feltételeit. A megállapodástt Tóth Gábor ügyvezető igazgató és Vörösmarty Attila, a helyi sport munkacsoport vezetője hozták tető alá.

A cél továbbra is a liga 6-8. helyének a megszerzése, valamint a kecskeméti, megyei és térségbeli kézilabda sport megerősítése.