Kezdőlap Régió Rangos kitüntetést vehetett át a szövetkezet

Rangos kitüntetést vehetett át a szövetkezet

Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Helvécia és Környéke Szőlőtermelőinek Értékesítő Szövetkezete, amelynek – 15 alapító taggal indulva – mára 162 a taglétszáma.
Az évekig tartó szorgalmas, becsületes munkavégzés mára meghozta a gyümölcsét, s a termékek jó híre túllépte az ország határait is. A nagy múltra visszatekintő, a szőlőtermelő csoportok érdekeit képviselő Hangya Szövetkezéstől az idei esztendőben a kiváló munkájuk elismeréseként, rangos kitüntetést vehettek át a szövetkezet vezetői.

Tagjaink önálló termelők, akik kisebb – nagyobb (0, 3-100 hektáros) területen, jelenleg közel 700 hektáron tevékenykednek, a szövetkezetnek pedig az a feladata, hogy a gazdák által megtermelt produktumot piacra vigye, értékesítse – nyilatkozta Káplány Sándor ügyvezető elnök. Az egyéni eladás helyett az összefogott értékesítést szorgalmazzuk, ami fontos a piaci egyensúly fenntartása érdekében, és biztonságosabb a termelők számára. Főleg helvéciai emberek tartoznak a szövetkezetbe, de a környékbeli gazdák termékeit is értékesítjük. Különböző formában feldolgozott termékeink – szőlő, must, bor – 90 % -a exportra kerül. Büszke vagyok a tagjainkra, mert fegyelmezetten betartják a szövetkezet működésével kapcsolatos szabályokat, s úgy vélem, hogy ők is elégedettek a tagságra való odafigyeléssel, és a megfontolt gazdálkodással.

6034 Helvécia, Tábor u. 4.
Tel.: 76/429-053