Kezdőlap Régió Ünnepségsorozat az MKKSZ-ben!

Ünnepségsorozat az MKKSZ-ben!

Kozák Danuta nevét mától az örökös bajnokok márványtáblája őrzi, megnyílt az állandó kajak-kenu történeti kiállítás a székház területén és a médiadíjak átadásával köszönte meg a szövetség az újságírók munkáját.

Hármas ünnepségre hívta meg az idén 70 éves Magyar Kajak-Kenu Szövetség a sajtó képviselőit a közelmúltban megújult Latorca utcai székházába. Az esemény kezdetén Dr. Baráth Etele és Szabó Szilvia, 13-szoros világbajnok kajakos méltatta a sportág 45. örökös bajnokát, Kozák Danutát, aki 24 évesen már öt világbajnoki aranyérem tulajdonosa.

„Egy olyan rendkívül sikeres versenyzőt fogok most méltatni, aki annyira fiatal, hogy tulajdonképpen még reménységnek számít, az eredményeit azonban már most hosszasan lehet sorolni – kezdte köszöntőjét Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. Kozák Danuta jó példa arra, amit az elmúlt 7 évtizedben véghezvittek, a versenyzőink, folyamatosan jöttek – a hozzá hasonlóan – tehetségesnél tehetségesebb fiatalok, akik szállították a jó eredményeket.”

Az idén 2 világbajnoki címet szerző versenyzőt korábbi csapattársa, Szabó Szilvia is méltatta, aki 13-szoros világbajnokként szintén a sportág örökös bajnoka.

„Danusával 2004 óta vagyok közeli barátságban, akkor egy nagyon tehetséges fiatal versenyzőnek ismertem meg, aki azóta egy céltudatos, profi sportolóvá érett. Sok tehetséges versenyzője van a sportágunknak, de Danusa rendelkezik egy fontos plusztulajdonsággal. Helyén tudja kezelni a vele történteket, legyen szó sikerről, vagy kudarcról. Sosem szárnyal túlságosan, de nem is törik meg. Nagyon bízom benne, de ezt nem szeretném teherként a nyakába tenni, hogy a táblára a neve mellé jövőre felkerül majd az olimpiai ötkarika is.

Kozák Danuta néhány mondatban köszönte meg a hozzá intézett dicsérő szavakat.

„A jelenlevő újságírók szerintem már megszokták, hogy nem szeretek sokat beszélni, de természetesen nagyon köszönöm a méltatást. Ez az év úgy indult, hogy csapattársam, Szabó Gabi felvetette, jó lenne 2011-ben felkerülnünk a márványtáblára. Sajnos ez csak nekem sikerült, de szerintem rövidesen az ő neve is itt lesz” – mondta a sportág legfrissebb örökös bajnoka.

A bajnoknő méltatása után Dr. Baráth Etele megköszönte, hogy a sajtó 2011-ben is kiemelt terjedelemben számolt be a sportág eredményeiről, majd Schmidt Gábor főtitkárral együtt átadták a médiadíjakat. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sportfőszerkesztősége nevében Riskó Géza vette át a díjat, rajtuk kívül Kalapos Mihály, a Magyar Rádió riportere és a Délmagyarország című napilap részesült elismerésben. A díjakat a nevükben Novotny Zoltán és Mádi József vette át.

A kajak-kenu sportág történetét és magyar sikereit bemutató állandó kiállítást a székház egyik felújított termében Dr. Baráth Etele és Schmidt Gábor avatta fel. A szövetség elnöke a kiállítás létrejöttéért köszönetet mondott Horváth Péternek, az MKKSZ fejlesztési alelnökének.