Kezdőlap Régió Dr. Zombor Gábor: Vállalkozóbarát környezet – bíznak Kecskemétben az újabb érkező cégek

Dr. Zombor Gábor: Vállalkozóbarát környezet – bíznak Kecskemétben az újabb érkező cégek

A 2012 – 2013 –as időszak a nagy változások évei lesznek az önkormányzatiságban, mert az idei esztendő lesz az utolsó olyan év, amelyben a korábban megszokott gazdálkodás, feladat ellátás szerint végzik el a munkájukat a hivatalok. Bennünket is érintenek a változások, mert néhány feladat átkerül a kormányhivatalhoz, az oktatási intézmények állami fenntartással működhetnek tovább, s az átcsoportosítás miatt több kulturális intézmény, művészeti hely működtetése pedig a városunk irányítása alá lesz helyezve – nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester.
Az idei kiemelt feladatunk, hogy felkészüljünk a változásokra, és tovább folytassuk a beruházás – ösztönzést, munkahelyteremtést.
Több olyan megállapodást is kötöttünk, ami jelentős fejlődést eredményezhet a városban, és néhány új, jelentős cég érkezésének köszönhetően, 2 éven belül a korábbihoz hasonló nagyságú munkahely – teremtés várható.
Fontos hír, hogy az önkormányzat élni kíván az elővásárlási jogával a Balaton utcai, korábban munkaügyi központként funkcionáló épület kapcsán, mivel igen kedvező az ingatlan ár-érték aránya. A terület alkalmas lehet akár lakások építésére, közfunkciók ellátására, de telekként is értékesíthető a jövőben. A Homokbányai lakótelepen pedig egy újabb épület felújítását tervezzük, ahol majd 60 lakás kerülhet értékesítésre. Azért is fontos a lakások építése, felújítása, mert egyre több ide települt cég rendelkezik olyan elképzeléssel, hogy ezentúl közép – európai központként működjön tovább. Ehhez pedig fejlett infrastruktúra és lakhatási lehetőség szükséges, annak érdekében, hogy egy 100 főt foglalkoztató cég néhány éven belül akár 500 főt is tudjon alkalmazni.
A Rudolf laktanyával kapcsolatos projektnél az egyik pályázatot alkalmasnak találtuk arra, hogy megkezdődjenek az érdemi tárgyalások a terület hasznosításával kapcsolatban.
Idén megkezdődnek a Városföld és Kecskemét belvárosa között létesítendő, mintegy 500 millió forintból megvalósuló kerékpárút építési munkálatai, valamint a tényleges munkák elkezdésének fázisába lépnek a városunkban zajló szállodaépítési projektek is.
A rendkívül nehéz gazdasági helyzet ellenére, optimistán tekintünk a jövőbe, mert a városban nagyon fontos vállalkozói fejlesztések zajlanak, ami azt bizonyítja a számunkra, hogy bíznak Kecskemétben az ide érkező cégek, s örömteli, hogy fenn tudtuk tartani ezt a vállalkozóbarát környezetet.