Kezdőlap Régió Kecskeméti vállalkozások fogtak össze a téli időben a rászorulók étkeztetéséért.

Kecskeméti vállalkozások fogtak össze a téli időben a rászorulók étkeztetéséért.

A programot Dr Zombor Gábor polgármester, példaértékű kezdeményezésnek tartja.
„Felelősséget vállalunk embertársainkért!” elnevezésű program keretében Február 11-től kecskeméti vállalkozások összefogásával étkezés adományozás indult az Önkormányzat előtti téren felállított sátorban. A vállalkozások célja, hogy ilyen módon is demonstrálják, a helyi összefogás erejét és azt a felelős társadalmi szerepvállalási tudatot, melyet aktív gazdasági szereplőként kötelességüknek éreznek a szóbeliség helyett valós cselekedetekké formálni. A segítséget igénylők minden nap reggel 8 órától zsíros kenyeret és teát, délben pedig meleg ebédet kaphatnak. A meghirdetett program várhatóan március elején zárul.
A program életre hívója februári mínusz 15-20 fokos hideg időben a Mega-Sped Kft ügyvezetője, Szabadszállási Mihály és a Fókusz Takarék Régióvezetője, Jánosi Sándor voltak. Mindkét cég nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalás jelentőségére.
A program további támogatói: Gulyás István a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosa, a Nagyapáti Transz Kft, a Formont Autóház, a Szőlőfürt Étterem és az Apszis Rent Kft.,a Jégszilánk Kft., a Rockwell 2008. Security Kft., a Kökényhús Bt. az Öcotáj Kft. Mindegyik vállalkozás saját eszközzel, vagy készpénzzel támogatta a megvalósulást. Az ételeket Bojtor Tibor Királyi Főszakács a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend Lovagja, és Horváth Imre segédszakács készítették, valamint a zsíros kenyerek elkészítésében közreműködtek a Katedra Középiskola tanulói. Az Önkormányzat a területfoglalási igény soron kívüli engedélyezésével segítette a folyamatot, így az első ételosztás a kezdeti gondolattól számítva pár napon belül megkezdődhetett. A szervezők február 11 óta minden nap reggel 300 szelet zsíros kenyérrel és teával, délben pedig 400 adag meleg ebéddel várják a rászorulókat az Önkormányzat előtt felállított sátorban.
Az esemény elismeréseként Dr Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, február 23-ára elfogadta szervezők meghívását az adományozó sátorba. Az összefogásban résztvevőknek megköszönte a munkáját és elmondta, hogy példa értékűnek tartja a kezdeményezést, mert tetteikkel valós felelősséget vállaltak embertársaik megsegítéséért. A köszöntőt követően Polgármester Úr ételt osztott, majd együtt ebédelt a jelenlévőkkel.
Szabadszállási Mihány újságírói kérdésre elmondta, örömmel látták nap, mint nap, hogy a megvalósult elképzelés több száz embernek segít enyhíteni a nélkülözést és talán visszaadhat egy kis hitet, bizalmat az emberi kapcsolatok terén. Ezért a program szervezői elképzelhetőnek tartják, hogy egyéb kezdeményezésekhez kapcsolódóan ismét összefognak.
Jánosi Sándor, a Fókusz Takarék Kecskeméti Régiójának vezetője elmondta, hogy a több, mint 53 éve sikeresen működő, kizárólag magyar tulajdonban lévő pénzintézet mindig is hitt a helyi összefogás erejében. A mostani kezdeményezéshez azért csatlakoztak, mert fontosnak tartják, hogy a pénzbeli értékteremtés mellett valós társadalmi értékek is szülessenek és öröklődjenek tovább a generációk során.