Kezdőlap Régió Elkezdődött a szelektíven gyűjtött zöldhulladék elszállítása

Elkezdődött a szelektíven gyűjtött zöldhulladék elszállítása

A vegetációs időszak beköszöntével, ettől a héttől ismét elkezdte a Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. a szelektíven gyűjtött zöldhulladék elszállítását Kecskeméten.
A szállítással kapcsolatos legfontosabb információk:
A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a zsákokat lehetőség szerint csak a hírlevélben megadott napokon helyezzék ki, reggel 7 óráig. A zsák lehet a társaság emblémájával ellátott vagy lehetőleg átlátszó műanyag zsák. A kft. munkatársai a zöldhulladékot csak zsákban, a gallyat pedig kötegelve szállítják el, ömlesztve kihelyezett zöldhulladékot tehát nem áll módjukban elszállítani. Fontos, hogy konyhai hulladék, és úgynevezett komposztálható „nejlon” bevásárló zacskót ne tegyenek a zsákba.
A szolgáltató az elszállított zsákok helyett a postaládákba helyezi a cserezsákokat. Aki most szeretne csatlakozni a rendszerhez, gyűjtő zsákot a következő helyeken kaphat: Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. irodájában (Kmét, Nagy Lajos kir, krt. 29/b), Városgazdasági Kft. irodájában (Kmét Béke fasor 71/a.), Kecskeméti Hulladéklerakó telepen (Kisfáiban), hulladékgyűjtő udvarokban.
A gyűjtési napokról és egyéb tudnivalókról telefonon a 76/ 329 -229-es telefonszámon, e-mailben az [email protected]; vagy a [email protected] címen kaphatnak információt. Honlap: www.hiroshulladek.hu
A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy aki teheti, az otthon komposztálja a zöldhulladékot. A zsákba helyezett és elszállított zöldhulladékkal együtt ugyanis elveszítjük a kertnek szükséges tápanyagot és a napnak az energiáját is. Fontos tehát, hogy ezt a természetes energiát lehetőség szerint őrizzük meg a kertünkön belül. A házi komposztálás ugyanis nem jár annyival több fáradtsággal, mint amennyire rövid és hosszú távon egyaránt kifizetődik.

Illusztráció