Kezdőlap Régió Kids Kupa

Kids Kupa

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége megbízásából a Kecskeméti Szent Imre Diáksport Egyesület 2012. május 18-20-án – KIDS KUPA elnevezéssel – Kecskeméten rendezi meg a katolikus iskolákba járó tanulók országos bajnokságát kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda sportágakban.

A rendezvényre 35 iskola 172 csapata nevezett, amely megközelítőleg kétezer 7 – 18 év közötti tanuló részvételét jelenti. A legtöbb csapat a budapesti intézményekből érkezik, de képviseltetik magukat olyan nagy múltú iskolák is, mint a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégium vagy a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium.

Dr. Zombor Gábor Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterének fővédnöksége és Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármesterének védnöksége mellet zajló rendezvényen városunkat a katolikus iskolák tanulóiból, valamint a Kecskeméti Sportiskola sportolóiból összeállított csapatok képviselik.

A rendezvény ünnepélyes megnyitójára 2012. május 19-én 19.00 órakor kerül sor a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskolában (6000 Kecskemét, Szent Imre u. 9.), melyet rövid műsor és szentmise követ.