Kezdőlap Régió KUNSZENTMIKLÓS

KUNSZENTMIKLÓS

Uniós forrásból megvalósuló csatornahálózat bővítés

Új szennyvíztisztító telep is épül a kunszentmiklósi projekt során

Régóta dédelgetett álma válhat valóra a Kunszentmiklóson lakóknak, miután Bődi Szabolcs, a város polgármestere és Lasch Tímea, a Magyar Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője 2012. május 14 –én, Budapesten aláírta a KEOP-1.2.0/O9-ll-2011-0010 azonosító számú ”Szennyvíztisztító telep és csatornahálózat bővítés elnevezésű, Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt 2 196 802 034 .− Ft forintról szóló támogatási szerződését.

Örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk a támogatást, s nagy várakozással tekintünk a város történetének legjelentősebb beruházása elé – nyilatkozta Bődi Szabolcs polgármester. A csatorna gerincvezetéke már negyedszázaddal ezelőtt elkészült, s a vezeték mellett lévő lakások 95 % -a rá is kötött, most a rácsatlakozásokat kell megépítenünk. Közel 15 éve készülődünk erre, hogy pályázati forrás felhasználásával 100 % arányban megvalósítsuk Kunszentmiklóson a csatornahálózat kiépítését. Fontos része a projektnek, hogy egy új szennyvíztisztító telepet is létre hozunk, hiszen a régi telepet már nem lehet korszerűsíteni.
A jelenlegi állás szerint túl vagyunk a közbeszerzés minőségbiztosításán, utána pedig augusztusban lezárul a jelentkezési határidő. Ezt követően dönt a képviselő testület a beszerzés győzteséről, majd a törvényes határ lejárta után szerződést kötünk a kivitelező céggel, s gyakorlatilag szeptemberben elindulhat a beruházás. A Víziközmű Társulat átadta a beruházás önerejét jelentő befizetett lakossági hozzájárulásokat az önkormányzat részére, azért, hogy a kivitelező munkadíját az uniós támogatásból és a lakossági hozzájárulásokból finanszírozza. A legnagyobb beruházását jelentő projekt azért is fontos a számunkra, mert az előreláthatólag mintegy másfél esztendeig tartó kivitelezés során, több kisebb-nagyobb helyi vállalkozás számára is komoly munkát biztosít.
A város teljes felszíni úthálózatának igénybevételével épül majd a csatorna, s ezért nagy türelmet, megértést kérünk a lakosságtól. A tényleges munkálatok megkezdése előtt tájékoztatni fogjuk az itt élőket a kivitelezés várható menetéről, s minden egyéb fontos felmerülő kérdésről is.