Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 3 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt, illetve 2 esetben került sor ittas vezetővel szemben rendőri intézkedésre.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 60 éves kiskunhalasi férfi ellen. A gázszolgáltató szakemberei szabálytalan gázvételezést állapítottak meg a férfi lakóházában 2013. január 08-án, ugyanis a férfi a gázóra előtti csövet szabálytalanul megbontotta. A gázlopással a szolgáltatónak kb. 1.500.000 Forint kára keletkezett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, mert 2013. január 09-én 23.25-kor az M5 autópálya, jobb pályatest 81.000 méterszelvényében lévő hetényegyházi pihenőjében a lezárt állapotban parkoló, román Ford Focus C-Max típusú személygépkocsi jobb első ablakát valaki betörte, illetve az egyik gumiját kiszúrta. Ezt követően az utastérből ellopott egy táskát a benne lévő 13.500 Euro készpénzzel és személyes iratokkal együtt. A lopással okozott kár 3.915.000 Forint a rongálással 30.000 Forint kár keletkezett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, 2013. január 08-án őrizetbe vett egy 38 éves ballószögi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy aznap reggel Ballószögön bement egy hivatal pénztárának nyitott ajtaján, és elvitt egy pénzkazettát, amelyben 300.000 Forint volt, ezzel elmenekült. A hivatal egyik dolgozója az elkövetőt üldözőbe vette, így a férfi a kazettát pénzestől az épületen kívül eldobta. A tolvajt a helyszín közelében elfogták a rendőrök.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság folyamatban levő nyomozása kapcsán 2013. január 08-án őrizetbe vett egy 18 éves kiskőrösi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011. november 16-án éjjel egy soltvadkerti férfi nyitott tanyájába társával együtt bement, miközben a sértett a szobájában aludt. Ezután a férfit felébresztették, bántalmazták, miközben nyakához kést tartva pénzt követeltek. A sértett kezeit, lábait megkötözték, majd kutatást végeztek és végül egy mobiltelefont, valamint egy aranygyűrűt vittek el. A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség 2013. január 08-án eljárást indított két felnőtt nő és két gyermekkorú koszovói állampolgárokkal szemben. A külföldieket Kunbaja belterületén igazoltatták a rendőrök. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat, hitelt érdemlő módon igazolni nem tudták, így előállításra kerültek tiltott határátlépés miatt. A külföldiek meghallgatásuk után a Békéscsabai Őrzött Szállására kerültek idegenrendészeti őrizetbe.
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat