Kezdőlap Régió Police

Police

Több mint húsz betörést ismert be
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. június 13. 15:28
A rendőrség a lakosság segítségével jutott a betörő nyomára.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2012. október 11-én indított nyomozást lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki aznap délután betört egy kiskunfélegyházi társasház lakásába, ahonnan ékszereket lopott el, több mint másfél millió forint értékben.

Az ismeretlen tettes október 15-én délelőtt egy másik kiskunfélegyházi társasház lakásába is betört, ahonnan több százezer forint értékű videokamerát és GPS készüléket vitt magával.

A betörő október 16-án délelőtt egy harmadik társasház lakásába jutott be, ahonnan játékkonzolt, távcsövet, és ruhaneműket lopott el, több tízezer forint értékben.

Egy negyedik lakásba november 28-án délelőtt próbált meg betörni az elkövető, de csak a bejárati ajtót rongálta meg, a lakásba nem tudott bejutni.

Az eljárás során a nyomozók az egyik helyszínen lefoglalták a biztonsági kamera elkövetőről készített felvételeit, melyet az egyik legolvasottabb Bács-Kiskun megyei hírportálon közzé tettek, a lakosság segítségét kérve az ekkor még ismeretlen férfi azonosítására. A felhívás eredményes volt, több bejelentés is érkezett a rendőrségre, így a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Tamás 29 éves tázlári lakos ellen elfogatóparancsot adott ki.

A férfit végül 2013. május 21-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei fogták el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kemecsén.

Az elkövetőt őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

R. Tamás gyanúsítottként a kiskunfélegyházi bűncselekmények elkövetését elismerte, folytatólagos kihallgatásán pedig több mint húsz további betörésről tett beismerő vallomást.