Kezdőlap Kultúra Fölszállott a páva – Megvannak az első középdöntő továbbjutói!

Fölszállott a páva – Megvannak az első középdöntő továbbjutói!

Budapest, 2015. december 9. – Lezajlott a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató gyermekkiadásának első középdöntője, de hátra van még 12 produkció – ők most pénteken, december 11-én állnak színpadra a döntőbe jutásért.

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorában 4 kategóriában mutathatták meg tehetségüket a gyermekek: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok; valamint táncegyüttesek.  A televíziós élő adásokba 2500 jelentkezőből 48 produkció került be, közülük pedig a legjobb 10 méri össze tudását a döntőben. A második középdöntő legügyesebbjei számára tehát még 5 hely kiadó a fináléban.

A középdöntők során a nézők is átélhetik a zsűri nehéz helyzetét. Míg a neves grémium a kategóriák legjobbjait, azaz 4 produkciót juttat tovább, addig a közönség SMS szavazatai által, egy további produkciónak adhat szabadkártyát.

A zsűri pontszámai alapján az első középdöntőből továbbjutott Horváth Zalán Levente hangszeres szólista (Zselickisfalud), Hoksz Attila táncos (Dombrád), Gál Tibor énekes szólista (Ráckeve) és a Bartina Néptáncegyüttes Gyermekcsoportja (Szekszárd). A nézők pedig elsöprő többséggel a Fölszállott a páva legkisebb párosának, azaz Busai Borinak (Jászberény) és Mahovics Tominak (Békés) szavaztak bizalmat – bár ez kétség kívül ennél sokkal többről szólt.

A voksok szép számmal érkeztek, és nem csak a Kárpát-medencéből: Norvégiától Izraelen keresztül Jordániáig biztosították a nézők a szervezőket, hogy a Fölszállott a páva 2015-ös gyermekévada is legalább annyira sikeres és fontos, mint az előző kettő.

A második középdöntőben újabb 12 produkció kap helyet:

KÓD: 13         DR. MARTIN GYÖRGY AMI BORBOLYA CSOPORTJA

KÓD: 14         HAJDU-NÉMETH LÁSZLÓ

KÓD: 15         KARÁCSONYI ANNA-SZOMBAT SÁRA

KÓD: 16         VRENCSÁN ANITA

KÓD: 17         VINCZE-PISTUKA HUNOR

KÓD: 18         IFJ. ÜRMÖS SÁNDOR

KÓD: 19         KESICE NÉPTÁNCEGYÜTTES

KÓD: 20         BALOGH DOMINIK

KÓD: 21         BISERI DRAVE TAMBURAZENEKAR

KÓD: 22         ANTAL ADORJÁN

KÓD: 23         HARASZTI IKREK

KÓD: 24         ALBA REGIA AMI PULUTYKA CSOPORTJA

 

Szavazni csak az adásban megadott időintervallumon belül lehet, küldjön NEM EMELTDÍJAS SMS-t bármelyik szolgáltatón keresztül a  +36 (20 vagy 30 vagy70) 44 22 999-es telefonszámra. Az SMS csak a kétjegyű kódot tartalmazhatja, egy számról csak 20 SMS-t fogad a rendszer, melynek szabályzatát a www.mediaklikk.hu/pava oldalon el is olvashatják.Gál-Tibor Busai-Bori-Mahovics-Tamás