Kezdőlap Sport Asztalitenisz World Tour – Húsz éve indult útjára a sorozat

Asztalitenisz World Tour – Húsz éve indult útjára a sorozat

Budapest, 2016. január 20., szerda (MTI) – A szerdán (ma) kezdődő budapesti versennyel fennállása 20. évfordulóját ünnepli a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) világméretű sorozata, a World Tour, korábbi nevén Pro Tour.

Az első viadalt 1996-ban, az angliai Ketteringben rendezték, azóta 291 állomása volt a körversenynek, amelynek színvonala évről évre magasabb.
„A profi körverseny bevezetése után húsz évvel nagy örömünkre szolgál, hogy az egész évet átívelő sorozat az ITTF versenynaptárának alapkövévé vált” – fogalmazott az évforduló alkalmából a szövetség honlapjának nyilatkozva Faragó Judit, az ITTF vezérigazgatója.
A magyar sportdiplomata kiemelte: idén öt kontinensen rendezik meg a World Tour versenyeit, ami remek lehetőséget biztosít az élversenyzőknek arra, hogy világranglista-pontokat gyűjtsenek, s ezzel közelebb kerüljenek az olimpiai kvóta megszerzéséhez.
„Már az első 2016-os tornára, a Hungarian Openre is óriási az érdeklődés, 56 ország 378 indulójával megdől a tavalyi részvételi rekord” – tette hozzá Faragó Judit.
Idén a 20. évforduló tiszteletére éppen húsz versenyt rendeznek a World Tour-sorozat keretében. A döntőre decemberben kerül sor.

MTI 2016. január 20., szerda

(Kép forrása: Internet)