Kezdőlap Sport Világkupa-versenyt nyert a hódeszkás Gyarmati Panka

Világkupa-versenyt nyert a hódeszkás Gyarmati Panka

Budapest, 2016. január 22., péntek (MTI) – Sporttörténelmi sikert ért el Gyarmati Panka, aki csütörtökön megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának az egyesült államokbeli Mammoth-ban rendezett slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 23 éves versenyző tíz hónappal ezelőtti kéztörése óta első viadalán vett részt, melyet megelőzően két hónapig Coloradóban készült.
A kaliforniai Mammoth Mountainben rendezett versenyen az első futamban elért 82,75 pontos eredményénél senki sem tudott jobbat produkálni, így a 2011-ben junior világbajnok magyar a dobogó tetejére állhatott fel.
„Nem hiszem el, hogy megnyertem az első világkupa-versenyem! Nagyszerű érzés, hogy két ilyen nehéz év után visszatértem, erősebben mint valaha” – írta ki Facebook-oldalára Gyarmati Panka, aki korábban két vk-viadalon is negyedik volt, a tavalyi vb-n pedig bejutott a hatos fináléba, ám ott nem indulhatott, miután a bemelegítés közben esett és agyrázkódást szenvedett.

MTI 2016. január 22., péntek

(Kép forrása: Internet)