Kezdőlap Események Báli szezon Bács- Kiskun megye szerte

Báli szezon Bács- Kiskun megye szerte

A jótékonyságról szól a báli szezon szinte minden városban. Szerkesztőségünknek lehetőségünk adódott egy jubileumi estélyen részt venni.
Huszonötödik alkalommal került megrendezésre Hartán a Szülők Nevelők Bálja. A jeles alkalomra meglepetésekkel is készültek a szervezők. Bár hagyományosan batyus bálként szerepel az est, a rendezők kis meglepetés csomagokkal fogadták a vendégeket. A Ráday Pál Általános Iskola igazgatója, Frei Lászlóné köszöntötte először a vendégeket, beszédében kifejtette, hogy milyen pozitív változásokon esett át az iskola helyzete, amióta a Német Nemzetiségi Önkormányzat tartja fenn az intézményt. Örömét fejezte ki, hogy a bál bevételét végre nem csak korszerűsítésekre, például új számítógépekre vagy interaktív táblákra, költik, hanem most már az iskola felújítására is lesz lehetőség. Az idén befolyt összegből egy új iskolaudvar létrehozását szorgalmazzák a pedagógusok, így megkönnyítve a gyerekek helyzetét is, saras, esős időben. A Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is jelen volt a megnyitón, továbbá Harta polgármestere, Dollenstein László is üdvözölte a bálozókat, és köszönetét fejezte ki minden támogatónak.
A meglepetésprodukciók két részből álltak, először Somfalvi Beáta és táncpárja, Saláta József kalauzolt el mindenkit a standard és latin-amerikai táncok világába. A fiatalok számos díjjal is büszkélkedhetnek, négyszer szerezték meg az Országos Bajnokság első helyét és az Országos Ifjúsági Bajnokságot is megnyerték. A második produkciót a Budapesti Budapest Wolves Cheerleaders csapata szolgáltatta, akik a hely szűkössége miatt a nagy showelemeket otthon hagyták, de így is káprázatos műsort adtak.
A műsor után igazi retro láz uralkodott a művelődési házban, és éjfélkor tombolahúzásra is sor került.