Kezdőlap Országos események Földárverések – Több mint 9200 hektár termőföldet árvereznek el Veszprémben

Földárverések – Több mint 9200 hektár termőföldet árvereznek el Veszprémben

Veszprém, 2016. február 26., péntek (MTI) – A Földet a gazdáknak program 8,5 milliárd forint értékű, 9200 hektárnyi termőföld árverésével folytatódik Veszprém megyében márciusban – jelentette be a megyei kormánymegbízott pénteken Veszprémben.

Takács Szabolcs kiemelte: március 1. és 8. között értékesítik a tavalyi árverésekről megmaradt földterületeket, összességében mintegy 5 ezer hektárt. Március második felében pedig az újonnan meghirdetett mintegy 4200 hektárnyi állami földre lehet majd licitálni. A területek között szántó, rét és legelő nagyjából azonos arányban szerepel.
Az árverezés szabályai változatlanok, a részvétel legfontosabb feltétele, hogy helyben lakó és földműves legyen, aki vásárolni kíván.
Veszprémben három helyszínen lehet licitálni a regisztrációs díj befizetését követően, ezek a Budapest utca, a Kistó utca és a József  Attila utca. Változás az előző évhez képest, hogy a regisztráció egy napon zajlik, reggel nyolc és fél tíz között. Egy nap alatt tizenöt helyrajzi számot értékesítenek – közölte a kormánymegbízott.
Takács Szabolcs emlékeztetett: a tavalyi évben közel ötezer hektár állami területet értékesítettek.

bje \ gjé \ gtr

MTI 2016. február 26., péntek

 

(Kép forrása: Internet)