Kezdőlap Események Inner Wheel- amikor a hátország előlép

Inner Wheel- amikor a hátország előlép

Az Inner Wheel szervezet, melyet eredetileg a Rotary Clubtagok feleségei alapítottak, Kecskeméten, 2009 tavaszán alakult meg. Mára sokat változott az Inner Wheel, és még német hölgyek is tevékenykednek a klubon belül, de fő céljuk maradt: a nehéz sorsú családok, gyermekek megsegítése. Számos eredménnyel büszkélkedhetnek a kecskeméti klubtagok, tevékenységük a nemzetközi szervezet alapelveit és szellemiségét hűen tükrözi. Egyfajta „modern nőknek” is számítanak, hiszen egytől- egyig szinte minden tag családanya, akik munka, gyermeknevelés mellett nem restek szabadidejükben azon dolgozni, hogy a hátrányos helyzetű embertársaikon segítsenek. Számos akciójuk ismert, régebben az adventi vásárokon árulták a saját kézzel készített angyalkákat, hogy a befolyt összeget jótékony célra fordíthassák.

Ambrusné Magó Aranka a soros elnök 2011-ben egy barátnője invitálására látogatott el egy hétfői gyűlésre, ahol el is döntötte, hogy csatlakozni szeretne a szervezet szellemiségéhez. Jelenleg tizenhárom aktív taggal rendelkeznek, és üléseiket minden hónap első hétfőjén tartják. Szívesen fogadnak bárkit, hogy megismerjék az Inner Wheelt, mint jótékonysági szervezetet. Aranka elnöksége alatt is több projekt valósult meg. A tavaly nyári macis akcióból huszonhárom rászoruló gyermek juthatott el nyári táborba, a legutóbbi adventi vásáron pedig felváltva osztották meg a Rotary Clubtagokkal a hordóban a munkát, így a befolyt összeg egy részét az Inner Wheel ajánlotta fel, melyből gyógyszerbankot hoztak létre. Dr. Neszt Judit alapító tag ötlete volt a gyógyszersegítség, és bevonták Dr. Csausz Mariann gyerekorvost, akihez Kecskemét szegényebb részei is tartoznak. A megvalósítás gyógyszerkupon formájában látott napvilágot, így a szülők könnyebben válthatták ki a különböző gyógyszereket, antibiotikumokat, köhögéscsillapítókat a Műemlék Patikában. Rengeteg családon segítettek a betegségek korszakában, hogy a csemeték minél hamarabb meggyógyulhassanak.

Minden évben több jótékonysági projekt megy végbe az Inner Wheel közreműködésével. Hamarosan elkezdődik a baba és autó projekt, mely során begyűjtik az intézményekben az olyan játékokat, amikre már nincs szüksége a fiataloknak, hogy aztán a gyereknapon kitelepülhessenek a főtérre, hogy eladhassák azokat. A befolyt összeget szintén jószolgálati célokba fogják fektetni.

Tárt karokkal várják a régiek az új tagok jelentkezését, kortól, nemtől és mindentől függetlenül, akik elég késztetést éreznek magukban, hogy tegyenek és segítsenek másokon.  Üléseikre minden hónap első hétfőjén kerül sor, 19 órai kezdettel a Hotel Három Gúnárban.