Kezdőlap Országos események Nem számolja a napokat már…

Nem számolja a napokat már…

Február közepe óta edz Vajda Attila a portugáliai Montebelóban két csapattársa, Szabó Gábor és Posztós Patrik társaságában. Olimpiai bajnokunk nem számolja a napokat, sem a kilométereket már, a gyorsaságra és Brendelre koncentrál. És nagyon várja a hazatérést.
„Hogy hányadik hete vagyunk Portugáliában? Őszintén? Nem is tudom már pontosan, olyan régóta időzünk itt” – mondta Vajda Attila, aki két ifjú csapattársa, Szabó Gábor és Posztós Patrik társaságában immáron hetedik alkalommal fogott lapátot az ingerszegény környezetéről is híres montebelói edzőközpontban.

„Az eddig eltöltött idő hasznosan telt, bár az időjárás igen változatos, sokat esik és időnként a szél sem marad el. Ennek ellenére nagyon jó a tábor, úgy érzem, csapattársaimmal jó úton vagyunk az idei sikerekhez” – folytatta a kenus, aki – bár ezt sem számolja – körülbelül négyszáz kilométert gyűjtött össze az alapozó munka során.

„Az idén csak arra figyelek, hogy a lehető legjobban elvégezzem az edzőm, Vécsi Viktor által előírt munkát. A megszokott program szerint haladunk, bár egy-két újdonságot beillesztettünk a felkészülésbe. Igaz, az újításokat nem visszük túlzásba, inkább arra koncentrálunk, hogy azt erősítsük, amire szükség lesz Rióban. Ez pedig a gyorsaság” – tette hozzá Vajda Attila, aki szavait megerősítendő a tavalyi világbajnokságra is visszautalt.

„A milánói világbajnoki döntő alapján egy emberre kell koncentrálnom, Sebastian Brendelre. Ha azt tudom, amit ő, ha gyors leszek és képes vagyok elmenni vele, akkor már nyert ügyem van. Az elmúlt éveket figyelembe véve, ha őt legyőzöm, nem lehet baj az olimpián. Vagyis egy ellenfél, egy cél…” – magyarázta a versenyző, aki nem titkolja: nagyon szeretne már hazatérni. Mint mondja: „Kemények az edzések és egy kicsit fáradt vagyok már.”

(Kép forrása: Internet)