Kezdőlap Gazdaság Az összes magyarországi Lidl áruház kinyit vasárnap

Az összes magyarországi Lidl áruház kinyit vasárnap

Budapest, 2016. április 19. – A Lidl Magyarország mind a 164 áruházát kinyitja április 24-től, a vasárnapi boltzárról szóló törvény módosításának értelmében.

A vásárlói szokásokat figyelembe véve az üzletek 7 és 17 óra között várják vásárlóikat vasárnaponként.

Az áruházakban dolgozók vasárnapi bérpótlékát a Lidl Magyarország a Munka törvénykönyvének hatályos jogszabályai alapján fizeti ki munkavállalóinak.

 

A Lidl Magyarországról

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és közel 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

(kép forrása: internet)