Kezdőlap Események Értékes adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Értékes adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Tíz millió forint értékű ultrahang-dagnosztikai eszközzel bővült a Bács-Kiskun Megyei Kórház eszköztára, amelyet a Duna Aszfalt adományozott a kórház Neurológiai-és Stroke osztálya számára.

A Stroke a harmadik leggyakoribb halálok hazánkban, és a legjelentősebb rokkantságot okozó betegség Magyarországon. Az új eszköz lehetővé teszi majd a betegség korai felismerését és a pontos diagnózis mellett a kezelés megtervezéséhez is nagy segítséget nyújt.

A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4000 beteg vizsgálatát teszi lehetővé, és fontos szerepe lesz a betegségek korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztonságossá és gyorsabbá válik, így lerövidülnek majd a várólisták is – mondta el Dr. Bihari Katalin, a Neurológiai és Stroke Osztály főorvosa.

A stroke betegség diagnosztikáját, terápiáját és nyomonkövetését biztosító eszközt Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke adta át Dr. Svébis Mihálynak, a kórház főigazgatójának.

Az átadón részt vett és köszöntőt mondott dr. Mészáros János, egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.