Kezdőlap Események Ismét tüntettek a Questor-károsultak

Ismét tüntettek a Questor-károsultak

A Questor-károsultak újabb megmozdulást tettek hétfőn, április 25-én. A Dobó körúti Questor takarékszövetkezet előtt gyűlt össze az a nagyjából tizenöt ember, akik transzparenseket és a hangjukat felhasználva követelték vissza elveszett pénzüket.

Már több, mint egy éve robbant ki a Questor-botrány, melynek körülbelül harmickétezer károsultja van Magyarországon. Azóta két törvényt is hoztak a kártalanítást illetően, azonban rengeteg ember számlájára vagy egyáltalán semmi, vagy csak töredéke érkezett meg a spórolt pénzüknek.

„A mai napig nem tudjuk, hogy hol van a Questor vagyon. A nyomozóhatóság ötszáz károsult bejelentését vette figyelembe a harminckétezerből. Hogy miért, azt nem tudjuk. Keressük és várjuk a válaszokat. Igazából segítséget a hatalom részéről nem kaptunk. Mindenhol csak ellenségképként próbálnak bennünket feltüntetni, és a médiában is torzított információkkal látják el a közvéleményt sajnos. A mi családunknak például hétmillió-kettőszázezer forint megtakarítása volt, és ebből, a kárrendezési törvény kiszámítása szerint nyolcmilió-négyszázezer forint hozamot vonnak le. Tehát az én elszámolásom mínusz egymillió-hétszázezer forintra jön ki.”- mondta el Olajos Mihály, egyike a tüntető károsultaknak.

A zord időjárás ellenére kitartóan demonstráló emberek elmondták, hogy remélik, a sajtónyilvánosság által, és demokratikus fórumokon keresztül el tudják majd érni, hogy egyszer visszakapják pénzüket.

(további képek: https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207293605512676 )