Kezdőlap Kecskemét Kopott guminál a biztosító se fizet

Kopott guminál a biztosító se fizet

Nem rég napvilágot látott egy tanulmány, mely szerint a magyar autóvezetők döntően nem közlekedésbiztonsági, hanem költségcsökkentési okokból cserélik le téli abroncsaikat nyári gumikra.

Minden második magyar autóvezető sorolja előbbre a költséghatékonyságot a nyári abroncsra való váltás indokaként, mint az az által nyújtott biztosabb tapadást, derült ki a közel 70 szervizműhely vezetője körében végzett felméréséből.

Pedig a megfelelő profilmélység nemcsak télen, de nyáron is kulcsfontosságú. A megkérdezett szervizműhelyek vezetői egyetértettek abban, hogy nyári abroncsok esetében nem érdemes az autóvezetőknek addig várniuk, amíg nyári abroncsaik profilmélysége eléri a törvényben meghatározott 1,6 mm-es minimumot, hiszen egy nyári gumi már 2-3 mm-es profilmélység alatt is jelentősen veszíthet a teljesítményéből nedves útfelületen, mivel drasztikusan megnövekszik az aquaplaning esélye.

Ugyanakkor, a felmérés szerint a magyar autósok erre már egyre tudatosabban figyelnek, ugyanis autóvezetők több mint 50%-a már az ajánlott 2-3 mm-es profilmélység elérésekor új abroncsot vásárol.

A gumiabroncs maximális élettartama 10 év, így ezen időtartam felett akkor is szükséges a csere, ha az abroncsunk profilmélysége az ajánlott érték felett lenne.

A gumik rendszeres cseréje azért is fontos, mert ha balesetet okozunk és oka az elkopott gumi volt, úgy nemcsak eljárást indítanak velünk szemben, de a biztosítónk sem fogja kifizetni az okozott kárt, sőt a teljes kárköltséget ránk terheli majd. Így valóban nemcsak költséghatékonyabb, de biztonságosabb megoldás is megfelelő abroncsokon útra kelnünk.

Ha biztos megoldásra törekszik, és jó minőségű, biztonságos gumikat szeretne vásárolni, akkor forduljon a Bácska Gumihoz, a régió legjobb autógumi-forgalmazójához!

Kecskemét, Izsáki út 6.
Bízd rá magad!
www.bacskagumi.hu
Bácska Gumi Kft.
6000 Kecskemét, Izsáki út 6.
mobil: 30/927-1760
tel: 76/416-656, 76/508-418
e-mail: [email protected]

NYITVATARTÁS:
Hétköznap: 8:00-17:00
Szombat: 8:00-12:00
Vasárnap: Zárva