Kezdőlap Időjárás Rekord meleget mértek keddre virradóra

Rekord meleget mértek keddre virradóra

    Budapest, 2016. április 5., kedd (MTI) – Megdőlt a legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekord keddre virradóra: Balatonedericsen a leghidegebb órában is csaknem 17 Celsius-fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Délután helyenként akár 28 fok is lehet.

Azt írták: a hétfői, többfelé kora nyáriasan meleg nappalt követően keddre virradóra változatos volt az időjárás. Reggelre helyenként, főként az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben 5 fok alá süllyedt a hőmérséklet, az ország nagyobb részén azonban 10 fok körül alakultak a minimumok. Ugyanakkor azokon a tájakon, ahol éjjel is több alkalommal fújt élénk délnyugati szél, magas maradt a hőmérséklet.
A legmelegebbet, 16,9 fokot Balatonedericsen mérték, ez új napi rekordot jelent. Hozzátették, hogy mostanáig az április 5-én mért legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord 15,6 fok volt, amelyet 2014-ben mértek a meteorológiai szolgálat Pécs, egyetem állomásán.
Az előrejelzés szerint kedden napközben országszerte szinte zavartalanul napos idő várható, csapadék nem lesz. A szél viszont napközben sokfelé megélénkül, a Dunántúlon nagy területen ismét megerősödik. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő, késő estére 13-21 fokig csökken a hőmérséklet.

bkdi \ bám \ bhi

MTI 2016. április 5., kedd