Kezdőlap Kecskemét Új igazgató a piac élén

Új igazgató a piac élén

Ambiciózus tervekkel érkezett Kolek Andrea az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet élére. Fő szempontja, hogy a piac fejlődése töretlenül megmaradjon, együtt változzon az új igényekkel, miközben a klasszikus szellemiségét is megtartja.

Folyamatosan várják az új termelők érkezését a piacra, hogy népszerűsítsék a Kecskemét és környékén gazdálkodók terményeit. Szerencsére a vonzáskörzet jó lehetőségeket biztosít a mezőgazdasághoz, ezért bővült például a mézkínálat, de a gyógynövények, teák, sajtok területén is egyre több a választék. Kolek Andrea tervei között szerepel továbbá egy közösségi tér létrehozása a piacon belül. Az ígéretes kezdeményezés első lépéseire húsvét előtti szombaton került sor: ekkor számos kézműves érkezett a piacra, akik a jeles ünnep népszokásaihoz kötődő portékájukat mutatták be. Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet fennhatósága alatt levő Széchenyivárosi kispiac fejlesztése is megvalósulhat az idén. Közleményt adott ki a Szervezet, melyben büfések jelentkezését várják, továbbá a nyári időszakban a Kecskeméti Piaccsarnok külső részén egy fagylaltárusító hely megnyitása is megtörténhet.

Kolek Andrea minél több embert szeretne megszólítani, hogy hétköznap is keressék fel a piacot, ahol folyamatosan bővülő, friss, háztáji ízekkel várják a vásárlókat.