Kezdőlap Események Kecskemétre érkezett a „Színezd át” országos rendezvénysorozat

Kecskemétre érkezett a „Színezd át” országos rendezvénysorozat

Színes programokkal örvendezteti meg a gyermekeket a Hírös Agóra Kuturális Központ, 2016. május 13-án, pénteken. A családi nap keretében számos játékos feladattal és színes színpadi programokkal találkozhatnak a Hírös Agórába látogatók. Az eseményen részt vett Mák Kornél alpolgármester is, aki egy rövid beszélgetés keretében nyitotta meg a programsorozatot.

Családi nap az együtt és egymásért gondolkodás nevében – Hangzik a programsorozat szlogenje. A rendezvény legfontosabb célkitűzése az, hogy előítéletek nélkül, örömteli tevékenységekben tudjanak együttműködni a gyerekek, hogy ne legyen se származási, se egészségügyi állapot alapján előítélet bennük.

A rendezvényen a gyermekek párokban, vagy kis csapatokban próbálhatják ki az izgalmas feladatokat, hogy megtapasztalhassák az együttműködés erejét. Közösen készítenek játékokat, győznek le akadályokat és a végén egy nagy, közös mesekönyvben örökítik meg az együtt átélt élményeket.

Jelenlétével megtiszteli a rendezvénysorozatot Piros Ildikó, Falusi Mariann, Oláh Gergő, Papadimitriu Athinával és Szakcsi Lakatos Béla is. Este 19 órától pedig bemutatják a turné korábbi állomásain zajos sikert aratott Somnakaj című roma musicalt is.