Kezdőlap Események „Közlekedik a Család” Kecskeméten

„Közlekedik a Család” Kecskeméten

Ismét Kecskeméten rendezik meg a megyei elődöntőt.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2016. június 4-én 9-17 óra közötti időben Kecskeméten az OBI Áruház (Kecskemét, Izsáki út 12/b) parkolójában rendezik meg az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett „Közlekedik a Család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét, a Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező családok részére.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás. A Bács-Kiskun megyei selejtezőre nevezhetett minden olyan Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermek/gyermekeket nevelnek.(Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni.)

Kecskeméten az OBI Áruház parkolójában 2016. június 4-én megtartandó megyei selejtezőre nevezni a mellékelt regisztrációs lap kitöltésével lehet, melyet a [email protected] e-mail címre, vagy a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 6000 Kecskemét, Batthyány u. 14. szám alatti címére szükséges megküldeni 2016. június 1-ig. A selejtezőre nevezni lehet továbbá a verseny honlapján, awww.kozlekedikacsalad.hu oldalon. A nevezés díjtalan. A Bács-Kiskun megyei versenyzők részére a regisztrációs lap letölthető a következő helyről: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/kampanyok

Nevezni telefonon is lehet a 06-76/513-336-os telefonszámon a résztvevők nevének, születési adatainak, lakcímének, valamint a felnőtt résztvevők telefonszámának, e-mail címének, továbbá egyikük gépjárművezetői engedély számának megadásával.

A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várjuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő autós ügyességi akadálypályán teljesíti feladatát, valamint vizsgabiztos jelenlétében forgalomban is vezet. A versenyző családok a közösségi közlekedés fontos szabályaival ismerkedhetnek meg a DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központ autóbuszos programján, valamint elektronikus kvízjátékban bizonyíthatják közlekedéssel összefüggő tájékozottságukat, de a vetélkedőn sor kerül alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben elvégzendő feladatra, valamint egyéb kirakó, és közlekedési logikai játékra, rejtvényfejtésre is. A versenyben hangsúlyt kap az elsősegélynyújtás is, mellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is várható.

A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2016. június 18-19-én Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, Bács-Kiskun megye képviseletére, továbbá minden résztvevő család a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesül. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, és több más értékes nyeremény.

Az országos döntőre közvetlenül is lehetőség van jelentkezni interneten. Ehhez 2016. május 2. és 2016. június 7. között a játék honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) öt forduló játékos feladatainak teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti.

Várunk minden versenyezni, a biztonságosabb közlekedésért tenni akaró családot!