Kezdőlap Sport Római tenisztorna – Babos: megkönnyeztem a győzelmet

Római tenisztorna – Babos: megkönnyeztem a győzelmet

Babos Tímea elfogódottan összegzett, miután szerdán közel háromórás mérkőzésen, 6:7, 7:5, 6:4-re legyőzte a világranglistán 14. amerikai Venus Williamset a római salakpályás tenisztorna második fordulójában.

„A meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet” – nyilatkozta honlapján a 23 éves soproni játékos, aki kedden ünnepelte a születésnapját.
„Elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset, jó utószülinapi ajándék. A mérkőzés előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, hogy Venus Williams ellen játszom. Összességében nagyon-nagyon küzdős meccs volt” – nyilatkozta. Hozzátette: rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszania, ahol telt ház volt. Köszönetet mondott azoknak a magyaroknak, akik a helyszínen végig szurkoltak neki.
A világranglistán 48. Babos hozzátette: „csütörtökön két meccs, hajrá tovább!”
A magyar teniszező egyesben a legjobb 16 között a szintén amerikai Madison Keys ellen lép pályára 16 óra körül. Később párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán – harmadik kiemeltként – a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyás Claudia Giovinével és Angelica Moratellivel csap össze, ugyancsak a nyolcaddöntőben.

sma \ slr \ hgp

MTI 2016. május 12.

(kép forrása: memzetisport.hu)