Kezdőlap Események Ünnepség a Wojtylában

Ünnepség a Wojtylában

Különleges vendéget köszönthettek ma a Wojtyla Barátság Központ, a lengyel Elzbieta Modzelewska személyében, aki veszprémi Petőfi Színház nyugalmazott szervezési csoportvezetője, és tolmácsa, valamint 2006 óta elkötelezett segítője és családtagja a Wojtyla háznak.

Több szempontból is különleges volt a május 18. a közösség életében, hiszen Karol Wojtyla, ismertebb nevén II. János Pál pápa, 96 éve ezen a napon született. Ráadásul Elzibeta pont tíz éve ismerkedett meg a ház szellemiségével, amikor Farkas József meghívására ellátogatott a Wojtyla házba. Azóta minden évben legalább egyszer, főként az adventi időszakban felkeresi a sorsközösséget.

Mostani látogatásakor sem érkezett üres kézzel Elizbeta, egy gyönyörű, kézzel hímzett zászlót hozott, melyet a Wojtyla családtagjainak jelenlétében adott át Farkas Józsefnek. A lobogó képein Krisztus, Szent II János Pál pápa és Calcuttai Teréz anya szerepel, és az egyik oldalán olvasható: Irgalmasság Szentéve 2016 – Jézusom, bízom benned! A zászló hamarosan útra kel a Wojtyla Barátság Központ képviselőivel Wadowicébe is, a nyári krakkói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón.