Kezdőlap Időjárás Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

    Budapest, 2016. június 8., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
—————————
Északkelet-, Kelet-Európában hűvös, már-már hideg az idő. A balti államokban, Fehéroroszországban, Ukrajnában 20 fok alatt marad a csúcsérték, Oroszország európai területén pedig a 15, néhol a 10 fokot sem éri el a délutáni hőmérséklet. A felsorolt vidékeken sok a felhő, az északi részeken eső, záporeső is előfordul. A kontinens nyugati és déli felén ugyanakkor nyári az idő. A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, a hőmérséklet csúcsértéke a Brit-szigetek és a Kárpát-medence térségében 25 fok körüli, másutt többnyire 25 és 30 fok közötti. Spanyolországban már kánikula van, az ország déli felén 33, 38 fokot mérnek. A Kárpát-medence időjárását jelenleg még magasnyomás alakítja, de csütörtök estig a Skandináv-félsziget feletti középponttal örvénylő ciklon hidegfrontja megközelíti térségünket, a hét további napjain már változékonyabb időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig
—————————————————-
Szerdán kevés felhő, sok napsütés várható, legfeljebb északon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen futó zápor. Csütörtökön egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk, majd napközben több helyen meg is vastagszik a felhőzet, délután a Nyugat-Dunántúlon lehet legzártabb a felhőzet, másutt még napos időszakokra is számíthatunk. Elsősorban a délutáni, esti órákban, főként nyugaton és északon alakul ki záporeső, helyenként zivatar. Szerdán mérsékelt lesz a légmozgás, csütörtökön megélénkül a délnyugati szél, zivatarban átmeneti szélerősödés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, a Nyírségben várható a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország nagy részén 24 és 28 fok között valószínű, a nyugati határ mentén 21, 22 fok is lehet.

kf \ bil \ bzt

MTI 2016. június 8., szerda

 

(a kép forrása internet)