Kezdőlap Események Megalakult a Magyar Szakember Közösség

Megalakult a Magyar Szakember Közösség

Június 11-én szombaton, Budapesten került megrendezésre az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozója. Aháromszáz fős szakmai eseményen megalapításra került a Magyar Szakember Közösség, melynek célja az építőipari szakemberek támogatása.

„Jó szakember, jól megél. Azt gondolom, hogy ez a négy szó lehetne ennek a rendezvénynek a mottója is és talán a szakképzés mottója is” – mondta köszöntőjében Dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

Majd elmondta, szeptembertől a régi szakmunkás iskolák helyett szakközépiskolák lesznek. Szeretnék elismerni ha valaki szakmát tanul, és ha valaki szeretne érettségit szerezni, akkor ne kelljen elölről kezdenie, azt két év alatt megteheti.Ez egy üzenet, hogy a kormány nagyra értékeli a szakmai képzést.

Közösség építő szakemberek

Markovich Béla, a rendezvényt szervező Mapei Kft. ügyvezetője előadásában elmondta, hogy felméréseik szerint az építőipari szakemberek többsége nem tud jövedelmezően vállalkozni. Nem tudnak annyi bevételt termelni és a költségeketúgy kézben tartani, hogy megfelelő jövedelemre tegyenek szert és a vállalkozás fejlesztésére is jusson.

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, mindenkinek tennie kell, de legelőször maguknak a szakembereknek. Változni, változtatni kell, ami sokkal könnyebb és eredményesebb egy támogató támogató közösségben. Ezért jött létre a Magyar Szakember Közösség.

“Ennek a közösségnek két nagyon fontos célja van. Egyik, hogy a tagjainak segítsen a több bevételt szerezni, csökkenteni a költségeket valamint fejleszteni a szakmai és cégvezetési tudást. A másik nagy célja a szakmunka és a szakemberek mind nagyobb társadalmi szintű elismertetése és megbecsülése, valamint népszerűsítése a fiatalok körében, megmutatva annak aszépségeit és a lehetőségeket” – mondta Markovich Béla.

A kezdeményezéshez mintegy 100 fő csatlakozott a rendezvényen. Jelenleg kedvezményes tankolás és mobilszolgáltatás, szakmai és üzleti képzések, online jelenlét biztosítása, megrendelők felé való ajánlás igénybevételére van lehetősége a tagoknak.Emellett negyedévente terveznek gyűléseket, minden alkalommal más vidéki helyszínen.

A szervezethez minden építőipari szakember csatlakozhat, érdeklődni a www.szakemberkozosseg.hu oldalon lehet.

„Összességében sikeresnek értékeljük a rendezvényt. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a szakemberektől, sokan csatlakoztak a szakember közösséghez is. Ezért a tervek szerint 2017-ben újra megrendezésre kerül a Szakember Találkozó” – mondta Markovich Béla.