Kezdőlap Események Templom épül a Wojtyla Ház segítségével Szikszón

Templom épül a Wojtyla Ház segítségével Szikszón

A Karol Wojtyla Barátság Központ ismét nemes ügyet támogat, melyhez több kecskeméti cég is részt vállalt. Egy távoli község, a Borsod- Abaúj- Zemplén megyei Szikszón pár éve elindult a kezdeményezés, hogy a település új templomot kaphasson.  Moldván Tibor, a helyi Görög katolikus Egyházközség parókusa régebben felkereste Farkas József alapító- igazgatót, hogy segítséget kérhessen a kezdeményezés kivitelezéséhez. Június 8-án, szerdán szikszóból láthatott vendégeket a Wojtyla ház családja, hogy Farkas József átadhassa az adományt jelképesen a településnek.

A kapcsolat a közeljövőben talált ismét egymásra, mely a tervezés folyamatában bizonyos okok maitt megszakadni kényszerült. Most újraindultak a templommal kapcsolatos munkálatok, melyhez a Wojtyla Ház is beszélt.

Farkas József ötszázezer forintos lámpa adományt nyújtott át Moldván Tibor parókusnak, melyet a helyi Elektro Center tulajdonosától, Németh Lászlótól vásárolt a Wojtyla Ház alapítója. Az eseményhez a kiváló ételt Bakos Tamás szolgáltatta, ami pörkölt volt lencsefőzelékkel. A közös imádság után a megjelentek osztották ki az ételt a rászorulók között.