Kezdőlap Sport Rio 2016 – A pontszerzés a célja a Horváth, Szomolányi kajakpárosnak

Rio 2016 – A pontszerzés a célja a Horváth, Szomolányi kajakpárosnak

A pontszerzés a célja a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakpárosnak, amely a 200 méteres versenyszámban áll rajthoz az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián.

A Duna tévécsatorna Balatoni nyár című műsorának szerdai adásában elhangzott, hogy a győriek fiatal egysége győzött az első válogatón, de a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó egyenlíteni tudott. A Horváth, Szomolányi páros végül június közepén, a Szegeden rendezett szétlövés megnyerésével biztosította az olimpiai indulást.
„Már máskor is izgultam verseny előtt, de a második válogató volt a csúcs” – idézte fel Szomolányi Máté. Hozzátette: a 200 méter egyes döntőjében azért nem állt rajthoz, hogy pihenjen és fejben összeszedje magát a páros szétlövése előtt. „Megbeszéltük, hogy ezúttal nem fogjuk elrontani a rajtot” – utalt a korábbi hibájukra.
Az olimpiai esélyekről, elvárásokról Szomolányi kijelentette: „Szépen szeretnénk versenyezni, és hozni, amit tudunk. Örülnénk, ha pontszerzőként térhetnénk haza.”
Horváth Bence arról beszélt, hogy a szegedi szétlövésen nem izgult, ugyanis egyesben akkor már biztos volt a riói indulása.
A győri duó edzője, Tokár Krisztián felidézte, hogy Horváth és Szomolányi 2010-ben kezdte a közös munkát.
„A kiteljesedésük egy hosszú folyamat eredménye. Ennek a szezonnak nem együtt indultak neki, de újra egymás mellé sodorta őket az élet, és amikor ismét összeültek, azonnal felvették egymás ritmusát” – mondta.

srd \ sma \ kvs

MTI 2016. július 20., szerda