Kezdőlap Rendőrségi hírek Kirabolták haragosukat

Kirabolták haragosukat

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A rendőrök beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse nyomozást indított rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves és egy 16 éves helyi lakossal szemben.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves férfi és fiatalkorú társa 2016. augusztus 2-án megbeszélték, hogy bántalmazni fogják egyik közös haragosukat és elveszik az értékeit. A feltételezett elkövetők aznap este 21 óra körül megjelentek Tiszakécskén, a Tisza folyó mellett található földes úton, mivel tudomásuk volt arról, hogy a sértett ott tartózkodik. A két gyanúsított – arcukat símaszkkal és pólóval eltakarva – bántalmazták az arra sétáló helyi lakost és elvették az övtáskáját, majd azzal együtt elmenekültek a helyszínről. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket. A 20 éves férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2016. augusztus 17-én Szegeden fogták el, majd átadták a tiszakécskei nyomozóknak. A rendőrök aznap gyanúsítottként hallgatták ki a két helyi lakost, majd az idősebb férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását. A fiatalkorú az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.